Utorak, 23 travnja, 2024

Crnadak se sastaje sa košarkašima Srbije, a bh. kadetima nije uputio ni čestitku za evropsku titulu!

Preporučeno

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hecegovine Igor Crnadak susreo se sa selektorom, stručnim štabom i košarkaškom reprezentacijom Srbije u Banjaluci, piše novinska agencija Patria.

Susret je upriličen jučer, na dan kada košarkaška reprezentacija Srbije u Banjaluci igra posljednju pripremnu utakmicu pred Evropsko košarkaško prvenstvo (Eurobasket 2015) protiv selekcije Slovenije.

Pohvalio se ministar ovim susretom, te je njegov ured izdao i saopćenje u kojem se navodi da je Crnadak u toku razgovora sa gostima i prisutnim novinarima, naglasio da se sportski uspjesi bivšeg košarkaša i aktuelnog selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića pamte u cijelom regionu, te kao takvi treba da služe kao inspiracija mladim generacijama u postizanju sportskih rezultata.

I kad je autor ovih redaka pomislio da će Crnadak makar spomenuti kadetsku košarkašku reprezentaciju, kada već priča o uspjesima, prevario se.

Crnadak je samo naglasio da će reprezentacija Srbije na današnjoj utakmici imati podršku značajnog dijela publike iz Republike Srpske, ali zasigurno i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine.

I sigurni smo da hoće, ali ministre zašto vi kao čovjek iz državne vlasti niste primili nekog iz kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je prvak Evrope u konkurenciji igrača do 16 godina starosti.

Koliko je Crnadku bitan ovaj historijski uspjeh mladih košarkaša dokaz je i činjenica da nije uputio ni zvaničnu čestitku, a pri tome je očito zaboravio da su ova djeca uradila mnogo više u diplomatkom svijetu od njega. Nakon ovog uspjeha za BiH su svi čuli, a Crnadak kojem je i posao da BiH u što boljem svjetlu predstavi BiH u svijetu za sada se ne može pohvaliti posebnim uspjehom.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Na magistralnom putu M1.8 kod Srebrenika dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno vojno vozilo EUFOR-a. Vozač je...

Još vijesti za vas