Srijeda, 24 travnja, 2024

Pogledajte kakvu je vilu sagradio Dragan Čović: Parcela kakve se ne bi postidjeli ni američki superbogataši

Preporučeno

Porodica predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića ima luksuznu kuću vrijednu skoro pet miliona maraka u naselju Bare, poznatom kao “Beverly Hills” Mostara. U prekrasnom okruženju, na parceli površine dvije hiljade metara kvadratnih niče grandiozni objekat sastavljen iz dva dijela – porodična rezidencija predsjednika HDZ-a BiH. Rijeci Radobolji, koja protiče pored parcele, promijenjen je tok kako bi proticala uz imanje. Zdanje će uskoro biti useljivo.

Upravo se čita:  Delegacija EU u BiH osudila negiranje genocida u Srebrenici: U Evropi nema mjesta revizionizmu i veličanju ratnih zločinaca
vila-covic
Foto: federalna.ba

Velebna novosagrađena vila u mostarskom naselju Bare novi je dom Dragana Čovića. Iako su neki mediji pisali da je već uselio, prema informacijama kojima raspolaže Federalna televizija, u ovom zdanju dovršavaju se posljednji radovi. Nagađa se da pravo na imanje po imovinsko-pravnim uzusima polaže njegov zet i starija kćerka, pa bi to predsjednika HDZ-a BiH činilo podstanarom. Kupovinu zemljišta u naselju Bare, poslijeratnom “Beverly Hillsu” Mostara, Čović je u januaru 2011. u magazinu “60 minuta” negirao, objavila je FTV na svom portalu federalna.ba.

Upravo se čita:  SIPA i MUP KS hapse u Sarajevu

U naselju Bare je prije rata gradnja stambenih objekata bila zabranjena. Tu je bila šetnica, rasadnik i imanje mostarskog zatvora. Poslije rata je na Barama sagrađeno elitno naselje, a u njemu – najelitnija, posljednja kuća. S jedne strane ovog objekta je trim staza, a s druge rijeka Radobolja. Vila je, prema nekim procjenama, vrijedna pet miliona maraka i ne bi je se posramile ni holivudske zvijezde.

Upravo se čita:  ABC News: Izrael napao ciljeve u centralnom dijelu Irana

(Federalna.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas