Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Mehaničari “Željeznica FBiH” ne mogu otkloniti kvar: Pokvario se skupocjeni “Končarov” voz

Preporučeno

Moderni elektromotorni voz koji su “Željeznice FBiH” krajem 2009. godine kupile od hrvatske kompanije “Končar” za 5,3 miliona eura nedavno se pokvario prilikom parkiranja i trenutno se nalazi u depou u Rajlovcu.

Voz_Koncar_

Podjećamo, ovaj skupcojeni voz nije saobraćao ni godinu na bh. prugama, ali zbog dotrajalih kolosijeka pukla je glavna osovina te je od 26. decembra prošle godine uskladišten u depou kod Sarajeva.

Upravo se čita:  Uništavanje kulturne baštine: Bagerom uklonio stećke i oštetio ostatke srednjovjekovne crkve

VEZANO: Katastrofalni uvjeti vožnje: Pokvario se skupo plaćeni voz, putnici se prevoze u prepunim smrdljivim vagonima…

Do kvara na “Končaru” došlo je prilikom parkiranja u depou kada mu je otkazala glavna osovina, a, prema saznanjima , riječ je o težem kvaru koji mehaničari “Željeznica FBiH” već danima pokušavaju otkloniti – piše Avaz

– Sreća je samo pa se kvar desio u depou. Šta bi bilo da se kvar dogodio na otvorenoj pruzi? Njegov remont trebao je već odavno biti urađen, ali niko ne zna zbog čega se odgađalo. Voz je totalno “ishaban” nakon saobraćaja do Čapljine, tako da je remont bio neminovan. Međutim, sada ga ne mogu ni popraviti. Iz “Končara” ne žele poslati dijelove, jer voz nikada nije isplaćen – kaže naš sagovornik iz “Željeznica FBiH”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

I banke u FBiH počele zatvarati račune osobama s američke crne liste, pojedinci neće moći primiti platu

Zbog opasnosti da bi se banke u BiH mogle naći u velikom problemu zbog osoba koje su pod američkim...

Još vijesti za vas