Petak, 19 travnja, 2024

Banjaluka u šoku: Djevojčica (8) primljena u bolnicu sa ozljedama debelog crijeva. U toku istraga!

Preporučeno

Policija će ispitati slučaj zlostavljanja osmogodišnje djevojčice, koja je u petak s teškim povredama primljena u banjalučki Klinički centar.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić najavio je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci istragu policije, kao i da će se ostvariti saradnja s nadležnim stručnim službama, psiholozima i ustanovama za socijalni rad u vezi s ovim slučajem.

Navodno je djevojčica u bolnicu primljena s teškim povredama debelog crijeva, ali nije poznato da li se radi o žrtvi silovanja ili nekog drugog oblika nasilja.

Upravo se čita:  Kombijem udario dječaka i pobjegao s mjesta nesreće. Policija vjeruje da je pronašla vozača

Zasad je jedino iz Kliničkog centra Banja Luka potvrđeno da je konzilij ljekara utvrdio pregledom djevojčice, uzrasta između sedam – osam godina koja je u centar dovezena s određenim zdravstvenim tegobama, da ima vidljive spoljne povrede.

Ovaj slučaj je prijavljen Centru javne bezbjednosti i Centru za socijalni rad Banja Luka, zbog čega se ne može govoriti o uzrocima nastanka zdravstvenih tegoba.

Upravo se čita:  Tuga okovala BiH: Preminula majka Amila i njen sin Salih

U Centru za socijalni rad tvrde da su preduzeli sve potrebne mjere i da je djevojčica na, određeni način, adekvatno zbrinuta ali da se svi ostali podaci moraju držati u tajnosti.

Čeka se i reakcija ombudsmena za djecu Nade Grahovac.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Uhapšena djevojka iz Živinica: Varala prilikom iznajmljivanja vozila, “zaradila” preko 120.000 KM

Djevojka iz Živinica uhapšena je od strane pripadnika MUP-a TK zbog sumnje da je u proteklom periodu prevarila fizičke...

Još vijesti za vas