Utorak, 16 travnja, 2024

U Sarajevu počelo snimanje nove bh. humorističke serije: “Kriza srednjih godina'”

Preporučeno

U koprodukciju novog bh. i regionalnog humorističkog projekta, uz filmsku kuću FIST iz Sarajeva, ušla je hrvatska tv stanica RTL, koja je već otkupila prava na emitovanje serijala u jesenjoj programskoj šemi. Nažalost, nijedna bh. televizijska kuća za sada nije otkupila ovaj serijal

SONY DSCJutros je u Sarajevu pala prva klapa nove bh. humorističke serije, pod radnim nazivom ‘Kriza srednjih godina’, koju realizira ista producentska i autorska ekipa koja je stvarala i najuspješniji domaći sitcom u postratnoj BiH, megapopularni tv serijal ‘Lud, zbunjen, normalan’.

Autor scenarija za novu dozu bosanskog humora je trenutno najuspješniji i najtraženiji bh. scenarista Feđa Isović, koji za “Krizu srednjih godina” tvrdi da je ‘inspirisana istinitim događajem’, za razliku od mahnitih Fazlinovića.

U koprodukciju novog bh. i regionalnog humorističkog projekta, uz filmsku kuću FIST iz Sarajeva, ušla je hrvatska tv stanica RTL, koja je već otkupila prava na emitovanje serijala u jesenjoj programskoj šemi. Nažalost, nijedna bh. televizijska kuća za sada nije otkupila ovaj serijal, pa nije poznato da li će bh. gledaoci uopšte biti u prilici da ga vide.

Obzirom da stroga koprodukcijska ugovorna pravila ne dozvoljavaju otkrivanje detalja vezanih za realizaciju serijala, imena glavnih glumaca, sadržaj epizoda, foto i video fragmenti sa seta, kao i brojni drugi detalji za sada ostaju skriveni od ovdašnje javnosti.

Ipak, prema informacijama koje je DEPO Portal otkrio još prije nekoliko mjeseci, poznato je da je nova humoristička serija ustvari priča o bendu ‘Karne’, tačnije o ljudima srednjih godina koji nakon svega što su (pro)živjeli u dosadašnjem životu ‘malo poblentave’ i odlučuju da se počnu baviti rock’n’rollom.

Serijal ‘Kriza srednjih godina’ realizira provjerena producentska ekipa, na čelu sa bh. rediteljem Elmirom Jukićem i produkcijkom palicom Davora Pušića.
(Depo)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Sergej Barbarez bit će novi selektor nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine. Odluka je, po svemu sudeći, pala i to...

Još vijesti za vas