Lalić otkrio: Da li IKEA uskoro stiže u BiH – Bh-index

Lalić otkrio: Da li IKEA uskoro stiže u BiH

Biznis    Datum: 05.03.2018.    
Autor: AA

IKEA u BeograduZa sada ne postoji plan da robna kuća IKEA bude otvorena u Bosni i Hercegovini, ali to ne znači da nismo zainteresovani za tu zemlju, kao i druge susjedske zemlje poput Makedonije i Crne Gore, izjavio je za Anadoliju direktor švedske kompanije IKEA za nekretnine i razvoj u jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić.

On je objasnio da je regionalna kancelarija u Beogradu, koja je zadužena za Srbiju, Sloveniju, Rumuniju i Hrvatsku radila analize za Bosnu i Hercegovinu i da im je sada fokus na ove četiri zemlje, a u nekoj bližoj budućnosti će moći nešto više da kaže na temu otvaranja robne kuće u BiH.

– Mi kada ulazimo na jedno tržište radimo dosta kompleksnu demografsku, ekonomsku, makroekonomsku analizu, uzimamo dosta parametara u obzir i na bazi toga donosimo odluku. Obzirom da i organizacijski imamo puno posla u vezi sa otvaranjem kuća u ovom dijelu Evrope, moramo da to radimo na dobar način. To ne znači da mi nismo zainteresovani za Bosnu i Hercegovinu, kao i druge susjdske zemlje poput Makedonije, Crne Gore i tako dalje, ali još uvijek nisu ispunjeni uslovi da bismo mogli nešto konkretnije da kažemo – naveo je za Anadoliju. Kopaonik biznis foruma.

Preporučeno za vas:  Konzum snizio redovne cijene proizvoda
Direktor švedske kompanije IKEA za nekretnine i razvoj u jugoistočnoj Evropi, Foto: AA

Prema njegovim riječima, u zemljama jugoistočne Evrope prisutnost kompanije IKEA je jako bitna, jer kada jedna robna kuća dođe u region, poboljšavaju se šanse da ona dođe i u susjedne zemlje.

Lalić je ukazao i na činjenicu da se mijenjaju navike potrošača i da sve veći broj potrošača kupuje preko interneta.

Upitan da li to znači da bi proizvodi kompanije IKEA mogli da budu dostupni putem interneta i u Bosni i Hercegovini, ali i drugim zemljama u kojima još nema robne kuće, Lalić je odgovorio da se ta opcija razmatra.

IKEA ima robnu kuću u Zagrebu i Bukureštu, u Beogradu je otvorena prošle godine, dok se očekuje otvaranje u Ljubljani.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.