Na Sarajevskom aerodromu povećan broj šaltera za registraciju putnika – Bh-index

Na Sarajevskom aerodromu povećan broj šaltera za registraciju putnika

Biznis    Datum: 10.11.2017.    
Autor: Fena


U sklopu mjera za proširenje kapaciteta i poboljšanje usluga Međunarodnog aerodroma Sarajevo, završeni su radovi na povećanju broja šaltera za registraciju putnika, te je proširen i moderniziran sistem traka za prtljag.

Sa postojećih 12, broj check-in šaltera povećan je na 15, a na usluzi putnicima su i dva self check-in šaltera za registraciju. U funkciju je od sada i još jedan X-ray uređaj za sigurnosni pregled prtljaga. Također novom konfiguracijom sistema za prtljag sa dvije sabirne trake značajno će se unaprijediti i pouzdanost sistema prilikom transporta, sortiranja i utovara prtljaga.

– Za vrijeme radova koji su trajali mjesec dana, Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio je neophodne procedure i osigurao adekvatne ljudske resurse kako bi se transfer prtljaga odvijao nesmetano i tijekom trajanja radova i testiranja sistema, a s ciljem konstatnog pružanja najviše razine usluge našim putnicima – kazala je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić Arnaut.

Preporučeno za vas:  Robot otvara novi tržni centar, posao za dodatnih 100 radnika

S obzirom na izuzetan i kontinuiran rast broja opsluženih putnika, avio operacija, te ukupnog kargo prometa u proteklom periodu, te činjenici da se Međunarodni aerodrom Sarajevo približava broju od milijun putnika godišnje, ovaj projekat predstavlja i pripremnu aktivnost u sklopu realizacije strategije “Modernizacija i dogradnja Terminala B”.

– Međunarodni aerodrom Sarajevo je kroz anganžman cijelog kolektiva uvijek uspješno pristupao svim izazovima i zadacima koji nužno prate ovako značajan i ubrzan porast broja putnika i avio operacija, te će nastaviti aktivnosti s ciljem pružanja najkvalitetnije usluge našim putnicima i poslovnim partnerima – istakla je Bagarić Arnaut.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.