Senaid Ćosić iz Lukavca: Moj sin Dino je otrovan u zatvoru | | Bh-index

Senaid Ćosić iz Lukavca: Moj sin Dino je otrovan u zatvoru

Crna hronika    Datum: 25.09.2014.    
Autor: Avaz.ba


Senaid Ćosić iz Modraca kod Lukavca, ni nakon 46 dana od smrti njegovog sina Dine, koji je pronađen mrtav u Kaznenopopravnom zavodu Tuzla – ekonomska jedinica Kozlovac, još nije dobio zvaničan nalaz obdukcije tijela svog sina, urađene neposredno nakon njegove smrti. Dino Ćosić izdržavao je kaznu zbog više sitnih krađa.

54229c16-b364-419d-966e-4f4fb0765237-dino-cosic-718x446

– Pravu dramu preživljava naša porodica. Posjedujemo original potvrde o smrti u kojoj stoji da je naš sin umro nasilnom smrću, piše Avaz.ba

Potvrdu je potpisao ljekar koji je utvrdio smrt, ali nalaz šta je uzrok te nasilne smrti još nemamo. Prije petnaestak dana su mi u Kantonalnom tužilaštvu Tuzla kazali da je nalaz stigao, samo nema ko da ga pročita, da bi mi jučer (prekjučer, op. a.) nadležna tužiteljica saopćila da je nalaz tek u prošli utorak poslan na vještačenje u Novi Sad – navodi Ćosić.

Roditelji umrlog Dine Ćosića otvoreno sumnjaju da je njihov sin otrovan u zatvoru i da se „skrivanjem nalaza obdukcije skriva osoba koja ga je otrovala“, a sve, kažu, da bi se zaštitili pojedini rukovodioci u KPZ-u Tuzla.

– Onaj ko prikriva ubicu u zatvoru, grdno se vara da će uspjeti u tome. Imamo informacije da se s nalazom namjerno odugovlači da bi tijelo našeg sina bilo što više raspadnuto u slučaju da zatražimo ekshumaciju i ponovo uzimanje novih uzoraka radi analiza.

Ne možemo vjerovati da Tužilaštvo učestvuje u tome. Mi još ne otkrivamo ime osobe za koju sumnjamo da je otrovala našeg sina, premda znamo da ta osoba izuzetno kotira kod zatvorskih vlasti na Kozlovcu – ističe Senaid Ćosić.

U ranijoj izjavi Admira Arnautovića, portparola Tužilaštva TK, potvrđeno je da je „smrt D. Ć. nastupila usljed disfunkcije centra za disanje“ te da je obdukcijom utvrđeno da na tijelu umrloga nisu nađeni tragovi mehaničkog nasilja, odnosno davljenja.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.