Subota, 25 rujna, 2021

Tragedija u Kaknju: Poginula četvorica rudara, dvojica povrijeđena

Nemojte propustiti

U jami Begići – Bištrani, sinoć oko jedan sat iza pola noći, u trećoj smjeni dogodila se nesreća u kojoj su četiri rudara smrtno stradala, a jedan teže i jedan lakše povrijeđen.

Smrtno su stradali S.M., G.E, M.N. i S.M., dok su povrede zadobili komorati inicijala I.Dž i M.H, piše Avaz.

Trenutno se u jami Begići-Bištrani obavlja uviđaj Federalne rudarske inspekcije, nakon čega će se znati okolnosti pod kojima je došlo do tehnološke nesreće sa smrtnim posljedicama.

Prema prvim neslužbenim informacijama do ove tehnološke nesreće je najvjerovatnije došlo usljed, rudarskim rječnikom rečeno do “zarušavanja materijala iz krovine”, kojom prilikom se obruši gornji svod rudarskih prostorija, javlja agencija Fena.

Nakon obavljenog uviđaja i izlaska iz jame federalni rudarski inspektor saopćit će prve informacije vezane za ovu nesreću.

Svi preživjeli rudari bezbjedno su napustili radna mjesta i izašli vani.

U pogonu Haljinići non-stop pristižu rodbina i prijatelji, a jauci koji dopiru iz zgrade nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Kakanj tuguje za svojim komoratima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz njemačkih trgovina hitno se povlače proizvod iz BiH: Moguće trovanje krvi i meningitis!

Ovaj suhomesnati proizvod se prodavao u njemačkim saveznim državama Hessen, Baden-Württemberg, Bavarska, Donja Saska, Sjeverna Rajna-Vestfalija i Falačko Porajnje Iz...

Možda vas zanima i ovo