Film     12:29 / 09.09.2017.    
Autor: Buka


Život Ljubiše Samardžića nije bio lak: Jedva se oporavio nakon smrti sina

Ljubišu Samardžića život nije mazio. Talentovani glumac, rođen u rudarskoj porodici nije dopustio da ga težak život slomi.

“Ja sam u stvari čovjek iz rudarske porodice, koji smatra da je taj rudarski hleb zaista težak. Znam da sam kao dijete upamtio nešto veoma značajno, a to je poštovanje čovjeka pod svaku cijenu i požrtvovanje za svakoga. Uvek sam u igru unosio srce i iskrenost, želeći pod svaku cijenu da mi se to vrati. Na sreću, ta moja iskrenost je bila presudna da imam veliki, ogroman kredibilitet autora i kod kolega”, rekao je srpskim medijima prije nekoliko godina.

Najteži udarac doživio je kad je njegov sin Dragan preminuo u 34. godini od leukemije. Uz pomoć supruge Mire uspio je nastaviti sa životom na kon te tragedije, piše Kurir.

“Od kad smo formirali porodičnu produkciju pre dvadeset i kusur godina, naš Gaga je obavljao veoma delikatne produkcijske poslove. Poslije njegovog odlaska produkcija je ostala bez glave. Majka u prvo vrijeme nije mogla ništa raditi, jer je njegov odlazak trebalo izdržati. Kada je Gaga odlazio, mislio sam da neću moći izdržati i da će mi uskoro doći kraj, ali me je Mira trgnula i naterala da radim jer ću u tome, kako je rekla, naći smisao opstanka. Kako je vrijeme odmicalo, a teret bivao sve veći i veći na mojim plećima jer je dugove trebalo vratiti, Mira je shvatila situaciju i spontano je zauzela njegovo mjesto u produkciji. Ona je oduvijek mnogo radila jer potječe iz čestite i vrijedne obitelji u kojoj je rad svetinja, a ne teret. Nas dvoje smo sretan spoj. Težimo istom cilju, da snimimo nešto ugodno, lijepo, ukusno, da djelo nosi toplinu, da ispunjava ljude, da mogu gledati i bake i deca. Mi jedno prema drugom imamo nesebičan odnos i u poslu i u životu, što je rijetkost za današnje brakove. Zajedno smo jači, odoevamo uspešno prekim pogledima”, rekao je.

O svom privatnom životu rijetko je govorio, no nikad nije skrivao koliko duguje supruzi.

“Kad je Gaga odlazio, mislio sam da neću izdržati i da će mi uskoro doći kraj. Mira me prenula i trgnula, jer je bila svjesna da sam moralno pao, smršavio, izgubio volju za bilo čime. Govorila mi je: ‘Čoveče, život je smrt, upamti to! Nastavi raditi jer ćeš u tome naći smisao opstanka’. Bila je u pravu. Šteta što nije završila psihologiju”, rekao je.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.