Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Agan sa suprugom krao šumu pa granom pretukao čuvara koji ga je slikao

Čuvar šuma S.M. čuo je zvuk motorne pile i došao na lice mjesta gdje je zatekao Agana i njegovu suprugu K. E. gdje se nalazilo i vozilo đip bijele boje.

Preporučeno

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Agana K. zbog izvršenog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Prema optužnici, Agan K. je sa suprugom 08. augusta ove godine u mjestu Radalje Karaula na lokalitetu G.J. Goleš Radulje, odjel 64, općina Travnik, zatečen u vršenju krivičnog djela šumske krađe.

Čuvar šuma S.M. čuo je zvuk motorne pile i došao na lice mjesta gdje je zatekao Agana i njegovu suprugu K. E. gdje se nalazilo i vozilo đip bijele boje.

Upravo se čita:  Tužno obraćanje tetke Nizame Hećimović: Gledala me, a nisam joj mogla pomoći

Čuvar šuma je odmah izvadio mobitel kako bi fotografisao zatečeno stanje, a Agan K. ga je tada napao.

Agan K. je prvo uputio psovke psujući mu mater i sve ostalo po redu, potom je uzeo jednu veću granu i trčeći prišao oštećenom te granom zamahnuo prema njemu u namjeri da ga udari u predjelu glave.

Upravo se čita:  FHMZ objavio sezonsku prognozu: Kakva je zima pred nama, slijedi li nam smrzavanje i evo koliko se padavina očekuje

Oštećeni S.M. je podigao lijevu ruku kako bi spriječio udarac u predjelu glave te je zadobio udarac granom u predjelu ruke i tom prilikom je lakše povrijeđen.

Čuvar S.M. je odmah pozvao travničku policiju i izvijestio o cijelom događaju, a onda otišao u Dom zdravlja Travnik gdje mu je ukazana ljekarska pomoć odakle je upučen u bolnicu Travnik na odjel hirurgije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

BH Pošta upozorava: Kruži lažni oglas za prodaju izgubljenih paketa

BH Pošta je upozorila na lažni Facebook profil preko kojeg se prodaju “nagomilani i izgubljeni paketi” iz skladišta ove...

Možda vas zanima i ovo