Subota, 9 prosinca, 2023

Akcija ‘DM’ Novi pretres na 13 lokacija širom BiH

Preporučeno

Pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) uz asistenciju policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u okviru operativne akcije kodnog naziva „DM“ provode službene radnje na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona i Republike Srpske na ukupno 13 lokacija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti se realiziraju pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, a na temelju naredbi Suda BiH. U suradnji sa EUROPOLOM, agencije za provedbu zakona u više europskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Europske unije), provode aktivnosti pretresanja imovine i osoba – osumnjičenih pripadnika međunarodne grupe za organizovani kriminal koja duži vremenski period djeluje na području Zapadne Europe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kaznena djela Organizirani kriminal iz člana 250. Kaznenog zakona BiH u vezi sa kaznenim djelima Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH i Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. KZ BiH.

Upravo se čita:  Hoće li kantoni nastaviti sa isplatom porodiljske naknade od 1.000 KM?

U interesu istrage i međunarodne operacije koja se istovremeno realizira u više zemalja, u ovom trenutku Tužiteljstvo ne može davati više informacija za medije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo