Srijeda, 29 studenoga, 2023

Akcija SIPA-e u tri grada, oduzeli 22 kartona “cedevite” različitih okusa

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Na području Sarajeva, Posušja i Tomislavgrada realizovali su operativnu akciju “Cedevita”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u prethodnom periodu, po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva, Posušja i Tomislavgrada realizovali operativnu akciju “Cedevita”, kojom prilikom su izvršili pretrese na više lokacija.

Operativna akcija je realizovana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 149. stav (2), (3), (5), (6), (8) i (9) Zakona o industrijskom vlasništvu Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Poticaj od 200 hiljada KM za opstanak starih i tradicionalnih zanata

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina “cedevita” proizvoda i to oko 22 kartonska paketa “cedevite” različitih okusa, za koje se sumnja da su pakovane u vrećicama bez printanog laserskog koda, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo