Utorak, 28 studenoga, 2023

Akcija Start: Pretreseni poslovni prostori, stanovi, putnička vozila, pronađena dokumentacija, novac i skupocjeni nakit

Autor:Patria

Preporučeno

U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita.

Pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo realizuju operativno-taktičku akciju kodnog naziva “START”. Na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Stiže arktički udar, najžešće će pogoditi Balkan: Snijeg će napadati pola metra, hladno će biti i u BiH

Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža – na više od 20 lokacija. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila.

U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila.

Upravo se čita:  Šemso je djeci izgradio dom i dao im sve što ima, jezivo je šta su mu učinili: "Nemam mira od kćerke, moram otići..."

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima. Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Državljanin BiH (67), nastanjen u Offenbachu proglašen je krivim nakon što je optužen da je prenosio drogu za narko...

Možda vas zanima i ovo