Utorak, 28 studenoga, 2023

Aktivistički pokret ‘Karton revolucija’ preuzela odgovornost: Sporni plakati o podjeli BiH ustvari predstavljaju trasu koridora Vc

Zanimljivo je da je na plakate reagovala i policija Tuzlanskog kantona i uklonila plakata koji asociraju na podjelu BiH.

Preporučeno

Plakati koji su se jutros na društvenim mrežama pojavili sa mapom BiH i linijom koja dijeli državu uz poruku “Podjela za koju se borimo”, izazavali su mnogo pažnje u medijima. Plakati koji su bili postavljeni u Tuzli, Bijeljini i Brčkom asocirali su na podjelu BiH iz sporazuma Cvetković – Maček, riječ je ipak o korodoru Vc u kampanji nevladine organizacie Karton revolucija.

Upravo se čita:  Sladić upozorio: Dobro se utoplimo prije polaska na posao!

Zanimljivo je da je na plakate reagovala i policija Tuzlanskog kantona i uklonila plakata koji asociraju na podjelu BiH.

“Navedene plakati su izuzete, a o događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac po čijim uputama policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identifikacije osoba koji su postavili plakate”, navode u Upravi policije MUP-a TK.

Aktivistički pokret Karton revolucija je objavila video u kojem preuzimaju odgovornost za ljepljena plkata u kojem su htjeli pokazati kako je BiH zatrovano društvo.

Upravo se čita:  Samoprozvani psiholog Edin Tule objavio novi video: "Enisa je sa mnom, izvukao sam je"

Pogledajte video:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karton revolucija (@kartonrevolucija)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Državljanin BiH (67), nastanjen u Offenbachu proglašen je krivim nakon što je optužen da je prenosio drogu za narko...

Možda vas zanima i ovo