Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Amiru (18) određen pritvor zbog likvidacije 69-godišnje nane Mensure

Iako je u početku negirao povezanost sa zločinom, pritisnut dokazima Amir je tokom kriminalističke obrade priznao likvidaciju nane

Preporučeno

Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvoru Amiru Hasanbašiću (18) iz Modriče, osumnjičenom za likvidaciju svoje nane Mensure Hasanbašić (69).

Kako je potvrđeno za ATV, pritvor je određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Zločin se dogodio 22. oktobra ove godine u Mensurinoj kući u ulici Cara Lazara u Modriči. Prema dosadašnjim rezultatima istrage motiv likvidacije je koristoljublje, jer je unuk navodno od nane tražio novac, ali ga nije dobio.

Upravo se čita:  Tragedija u Njemačkoj: Poznati identitet ranika iz BiH koji je preminuo na radnom mjestu

Nakon likvidacije Amir je pokušao da sakrije tragove zločina pa je u veš mašini oprao jaknu i patike. Praveći se da ne zna šta se dogodilo, pozvao je dvojicu prijatelja i s njima ponovo otišao do nanine kuće. Nakon što su “pronašli” tijelo sve su prijavili policiji. Kako je potvrđeno u PU Doboj na tijelu starice zatečene su najmanje 24 rane, od uboda nožem, a i kuća je bila ispreturana.

Upravo se čita:  Uhapšen Amir Pašić Faćo, evo i zbog čega

Tokom ispitivanja Amir i prijatelja, na okolnosti prijave, utvrđene su različitosti u iskazima, zbog čega se posumnjalo da se unuk može dovesti u vezu sa likvidacijom. Sumnje su se obistinile nakon što je policija tokom uviđaja pronašla tragove koji su na to upućivali. Pronađen je Amirov ruksak u kojem je zatečena okrvavljena majica, rukavice i nož kojim je zločin najvjerovatnije izvršen.

Upravo se čita:  Poznat identitet bivšeg policajca koji se danas ubio na Rostovu

Iako je u početku negirao povezanost sa zločinom, pritisnut dokazima Amir je tokom kriminalističke obrade priznao likvidaciju nane, piše Srpskainfo.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo