Srijeda, 29 studenoga, 2023

Avionu koji je letio iz Sarajeva otkazale kočnice tokom slijetanja na aerodromu: Nije se mogao zaustaviti pa udario u vozilo “Follow me”

Preporučeno

Prema nepotvrđenim informacijama, zrakoplovu je iscurilo hidraulično ulje na rulnici “C”.

U ponedjeljak, 8.maja, na međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dogodila se nezgoda zrakoplova SAAB 340, registarske oznake HA-TAD, Fleet Air Internationala.

Teretni zrakoplov na letu RAC9001 iz Sarajeva za Zagreb sletio je na stazu 04 zagrebačke zračne luke u 19 sati po lokalnom vremenu te je istu napustio preko rulnice “C” i nastavio prema zapadnoj stajanci, točnije parking pozicije W4.

Upravo se čita:  Stiže nam prava rana zima, dijelovi Balkana će se zabijeliti: ‘Temperature će pasti i 10 °C ispod prosjeka‘

Prema informacijama kojima raspolaže AvioRadar, zrakoplovu su otkazale kočnice te je udario vozilo tzv. “Follow Me” i zaustavio se ispred teretnog terminala zračne luke.

Također prema nepotvrđenim informacijama, zrakoplovu je iscurilo hidraulično ulje na rulnici “C”.

U nezgodi nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala šteta nije poznata.

Radi se o zrakoplovu starom 34 godine koji održava redovitu “cargo” liniju između Zagreba i Sarajeva.

Upravo se čita:  Porodica iz Brčkog donirala 110.000 eura za gradnju džamije u Austriji

Kako je za AvioRadar potvrdio glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin, događaj je prijavljen Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu te postupaju po proceduri.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo