Nedjelja, 1 listopada, 2023

Banjalučko tužilaštvo traži pritvor za Sarajku zbog navođenja djeteta na prostituciju

Preporučeno

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenog lica E.V., rođena 1987.godine iz Sarajeva, stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo Navođenje djeteta na prostituciju iz člana 180. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, na štetu maloljetnog djeteta.

Upravo se čita:  Med se ne jede i nije čarobni napitak: Bh. pčelar razbio mitove o pčelinjim proizvodima

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičene, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti krivično djelo, shodno člana 197. stav 1. tačka a b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Upravo se čita:  Potrgane zastave na ulazu u Čaršijsku džamiju i Šehidsko mezarje u Prijedoru

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

Okružnom javno tužilaštvu Banja Luka od strane PU Banja Luka dostavljen je izvještaj i protiv osumnjičenog Z.P. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina iz člana 173.KZ RS.

Upravo se čita:  Poznat razlog: Evo zašto Vlada jučer nije smijenila Sebiju Izetbegović

Osumnjičeno lice je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i biće ispitano od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenog krivičnog djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenog lica postupajući tužilac će odlučiti o daljim mjerama.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo