Banke iz FBiH u RS plasirale čak 1,5 milijardi KM kredita | | Bh-index

Banke iz FBiH u RS plasirale čak 1,5 milijardi KM kredita

Biznis> Ekonomija    Datum: 20.01.2020.    
Autor: Redakcija

IlustracijaBanke sa sjedištem u Federaciji BiH u RS imaju 52 organizaciona dijela, dok tri banke sa sjedištem u RS imaju 25 organizacionih jedinica koje posluju u Federaciji BiH.

Banke sa sjedištem u Federaciji BiH plasirale su u Republici Srpskoj (RS) kredite u ukupnom iznosu od 1,5 milijardi KM. Podaci Agencije za bankarstvo RS za devet mjeseci prošle godine pokazuju da taj iznos čini 23 posto ukupnih kredita plasiranih u RS i ima stopu rasta od 11 posto u odnosu na kraj 2018.

Organizacioni dijelovi banaka sa sjedištem u Federaciji BiH u RS su prikupili depozite u ukupnom iznosu od 929,5 miliona KM ili 13,6 posto ukupnih depozita prikupljenih u tom bh. entitetu, sa stopom rasta od 21 posto. Banke sa sjedištem u Federaciji BiH u RS imaju 52 organizaciona dijela, dok tri banke sa sjedištem u RS imaju 25 organizacionih jedinica koje posluju u Federaciji BiH.

Upravo se čita:  Zbog velikog interesa putnika: Uvodi se linija između Sarajeva i popularne arapske destinacije

U FBiH su plasirale 253,4 miliona KM kredita sa stopom rasta od devet posto u odnosu na kraj 2018. godine i prikupile 331,6 miliona KM depozita, koji su porasli za osam posto u odnosu na kraj 2018., navodi se u izvještaju Agencije za bankarstvo RS.


Loading..

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.