Petak, 1 prosinca, 2023

Bečarević: Doktori korupcije suspendirali Ustav, što je previše – previše je!

Preporučeno

– Oni nas uče šta je korupcija, a oni doktori korupcije.

Danas sam se prvi put u ovom svom životu, ne baš i kratkom, probudio u državi koja na jednom dijelu svoje teritorije ima suspendirani Ustav, poručio je u svom tekstu Almir Bečarević, ministar u Vladi KS, koji ovaj tekst piše kao građanin Bosne i Hercegovine.

“Visoki predstavnik nam je suspendirao mogućnost izbora na 24 sata i odlučio da je jedan list papira, koji je on odredio, dovoljan da se zastupnici odrede za ili protiv. Taj list papira su potpisali predstavnici Srba i Hrvata i ‘metnuli’ nama Bošnjacima da biramo između demokratije i nametnute vlade.

Upravo se čita:  Drugi pokušaj: Stranke trojke i HDZ BiH danas se sastaju u Parlamentu BiH

Stavljao je nama Bošnjacima svako svašta kroz stoljeća, ali nikad ‘sazad’. Gazili nas, ubijali, činili genocid, ponižavali, proganjali i sada ili ćeš glasati za papir ili si kao protivnik međunarodne zajednice. Kao, nisi dobar Bošnjak ako si protiv ambasadora koji siluju demokratiju i koji u političkoj korupciji čine nezamislive stvari. Jedan poslanik, jedno ministarstvo. Oni nas uče šta je korupcija, a oni doktori korupcije.

Upravo se čita:  Snijeg i vjetar: U BiH na snazi žuti meteoalarm

Kažu, za SDA si ako si protiv Visokog predstavnika. Zašto?

Ja razmišljam svojom glavom, a prag SDA nisam prekoračio nikad u životu. Ja samo neću da komad papira i 24-satna “demokratija” budu obrazac našeg budućeg života. Završio sam pravo i ti naši profesori okreću se sada u svojim grobovima za ovo pravno nasilje koje se provodi nad Bošnjacima.

Upravo se čita:  Poskupljenje u najavi? Vlada FBiH proglasila stanje ugrožene sigurnosti snabdjevanja električnom energijom

Kad vam dođu ‘sazad’ onda više nema pravila i Bog će biti svjedok da robovi ne trebamo biti. Ubiti demokratiju na dan izbora, ubiti demokratiju na 24 sata i odrediti da je komad papira naš jedini izbor PREVIŠE JE”, napisao je Bečarević.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Voditeljica Merima Šemić-Prguda o napuštanju BiH: “Srce se slomi jer je to sve što vi jeste. I to je tužno. I ljuta sam, beskrajno”

Voditeljica Merima Šemić – Prguda nedavno je okrenula novi list i s porodicom napustila rodno Sarajevo i posao na...

Možda vas zanima i ovo