Nedjelja, 1 listopada, 2023

Bećirović i predstavnici udruženja osudili izjavu ratnog zločinca Darija Kordića

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa predsjednikom Udruženja žrtava i svjedoka genocida Muratom Tahirovićem, predsjednicom Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Munirom Subašić, predsjednicom skupštine Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Kadom Hotić i koordinatoricom projekata Udruženja žrtava i svjedoka genocida Eminom Sinanović.

Tokom susreta predstavnici udruženja zahvalili su se dr. Denisu Bećiroviću na konkretnoj podršci udruženjima u borbi za širenje istine o Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Uništena najveća zastava sa ljiljanima na Vlašiću samo deset dana od postavljanja: Nalazi se u katastrofalnom stanju

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović i predstavnici udruženja osudili su skandaloznu izjavu ratnog zločinca Darija Kordića. Istaknuto je da je porukom ratnog zločinca Darija Kordića prekršena odluka predsjednika ICTY-a o prijevremenom puštanju na slobodu od 24. maja 2014. godine, te da je Dario Kordić svojom izjavom pokazao da je obmanuo ICTY vlasti koji ga je pustio na slobodu prije punog izdržavanja kazne od 25 godina.

Upravo se čita:  Filandra za BHRT: Događaji na Kosovu umanjuju Vučićevu poziciju apsolutnog kontrolora cjelokupnih procesa na Balkanu ...

Tokom susreta predstavnici udruženja informisali su člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića o nedavnoj posjeti sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku (New York) i razgovoru sa generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterešom (Antonio Guterres).

Predsjednica Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Munira Subašić rekla je da će generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš ove godine posjetiti Srebrenicu. Navela je kako su tokom susreta sa generalnim sekretarom UN-a, između ostalog, razgovarali i o prijedlogu člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, koji je ranije od UN-a zatražio da arhiv Haškog tribunala bude prebačen u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo