Utorak, 28 studenoga, 2023

Bećirović razgovarao o modalitetima pomoći mještanima poplavljenog područja Kulen Vakufa

Preporučeno

Radnu posjetu poplavljenim područjima u Unsko-sanskom kantonu član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović počeo je u Kulen Vakufu.

Dr. Denis Bećirović je zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem razgovarao sa mještanima poplavljenog područja Kulen Vakufa, gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog poplava izazvanih obilnim padavinama. Tokom obilaska ugroženog područja uvjerio se u razmjere poplava i štete, te je ponudio konkretnu pomoć stanovništvu poplavljenih područja.

Upravo se čita:  Zbog dva metra drva, otac šestero djece dobio 18 mjeseci zatvora: “Nisam imao para za pelene i hranu”

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović informisan je o svim mjerama koje se trebaju poduzeti da bi se stanovnici i njihova imovina zaštitili. O načinima pomoći dr. Bećirović jučer je i telefonom razgovarao sa gradonačelnicima općina ugroženih poplavama u Krajini.

Tokom obilaska popljavljenih područja člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića informisali su pripadnici civilne zaštite i lokalne službe o operacijama zaštite stanovništva i njihove imovine od poplava, kao i naporima na saniranju nastalih šteta u gradu Bihaću.

Upravo se čita:  Oglasio se i drugi akter sukoba sa uposlenikom Rada na Dobrinji: "On je mene napao pred suprugom i prijetio"

Dr. Bećirović je istakao da će u slučaju zahtjeva civilnih vlasti, zatražiti i angažiranje Oružanih snaga BiH da sa svojim resursima i kapacitetima sudjeluju u prevenciji i saniranju posljedica poplava.

Poručio je da će i dalje pažljivo pratiti stanje u poplavama ugroženom području kako bi se blagovremeno mogla pružiti pomoć stanovnicima naselja koja su pretrpjela štetu proteklih dana.

Upravo se čita:  Muškarac ukrao pet metara drva: “Trebalo mu za zime, policija sve oduzela”

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Opasni pesticid opet otkriven u neretvanskim mandarinama, završile su na tržištu BiH

Novi problemi za proizvođače neretvanskih mandarina, opet je u njima otkriven nedopušteni pesticid klorpirifos. Kako javljaju iz Europske agencije za...

Možda vas zanima i ovo