BH Telecom i ČIP Sistemi u saradnji instalacije optičkih mreža u Kantonu Sarajevo | | Bh-index

BH Telecom i ČIP Sistemi u saradnji instalacije optičkih mreža u Kantonu Sarajevo

Biznis> Ekonomija    Datum: 16.01.2020.    
Autor: Redakcija


Tokom druge polovine 2019. godine kompanija ČIP Sistemi doo iz Sarajeva, potpisala je ugovor o saradnji sa kompanijom BH Telecom dd Sarajevo. U skladu sa potpisanim ugovorom kompanija ČIP Sistemi će na području Kantona Sarajevo, za kompaniju BH Telecom pružati uslugu instalacije kućnih optičkih mreža, za sve nove ili postojeće kupce, s ciljem da kupci dobiju najkvalitetnije usluge iz ove oblasti.

„Velika čast i zadovoljstvo nam je da imamo priliku sarađivati sa najvećim telekom operaterom u Bosni i Hercegovini. Naša kompanija, kao podizvođač će raditi na proširenju mreže djelovanja BH Telecoma u Kantonu Sarajevo, kako sa novim kupcima, tako i sa postojećim kojima je neophoda promjena instalacija u nove savremene optičke kablove, a sve u cilju da se dobije najkvalitetnija usluga tj. brži internet, tv i telefonska mreža“, izjavila je Lejla Tufo, izvršna direktorica kompanije ČIP Sistemi.

Kada je riječ o optičkim kablovima, mora se istaknuti da je u današnje vrijeme sve veća upotreba istih, jer dosadašnji bakarni kablovi koje koristi najveći broj postojećih korisnika ne može podnijeti količinu prometa i informacija koje se odvijaju putem interneta. S obzirom da internet svakoga dana nezaustavljivo raste, kao i mogućnosti poslovanja putem istog, neophodno je da se kupcima ponudi najkvalitetnija usluga kako u privatnom, tako i u poslovnom korištenju, te da bi u konačnici korisnik usluga bio potpuno zadovoljan, u ovom slučaju konkretno uslugom svog operatera – BH Telecoma.

Upravo se čita:  Vlasnici HIFA-e u novim investicijama: Osnovali kompaniju "Euro Fly"

„Zajednički cilj je da do 31.12.2020. godine, do kada smo potpisali ugovor, naša kompanija i BH Telecom, izvršimo instalaciju na 2.000 novih korisnika, te da na velikoj većini postojećih korisnika uradimo zamjenu starih instalacija“, dodala je Tufo.

Kompanija ČIP Sistemi posluje pune 24 godine, a pored ove usluge nudi širok spektar usluga iz domene elektroinstalaterskih i elektromontažerskih radova, kao što su elektroinstalacije, ozvučenja, rasvjeta – iluminacija, interfonija, bolnička signalizacija i mnoge druge.


Loading..

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.