Srijeda, 29 studenoga, 2023

Bivši borac Armije RBiH izbačen iz stana u centru Sarajeva: Noć provodi u haustoru

Autor:N1

Preporučeno

“Ja neću otići iz haustora dok mi se ne omogući da uđem u svoj stan”,kazao je Keković za N1.

Predrag Keković, bivši borac Armije Republike Bosne i Hercegovine izbačen je iz stana nad kojim ima stanarsko pravo, a koji se nalazi u sarajevskoj ulici Logavina. Njegov advokat Sulejman Hadžibegović za N1 je objasnio da je banka, u čijem je vlasništvu stan bio, prodala isti, ali nad kojim, kako nam je kazao, stanarsko pravo ima Keković.

Upravo se čita:  Federalni ministar pojasnio: Ko će sve dobiti finansijsku pomoć koju je osigurala EU

Keković je ekipu N1 dočekao ispred stana u kojem je, kako kaže, rođen, odrastao i potom živio sa suprugom i kćerkom. Jutros je nakratko izašao iz stana i prilikom povratka dočekala ga je nova brava i katanac, u stan nije mogao ući.

“Ja ne mogu da uđem u stan da uzmem lijekove, moram otići u WC. Ja ne mogu da vjerujem da se ovo dešava u Sarajevu (…) Ljudi me izbacuju iz stana u kojem sam rođen. U stanu su mi ostali lijekovi. Došao je novi vlasnik stana. Ne da mi da uđem. Ja neću otići iz haustora dok mi se ne omogući da uđem u svoj stan”,kazao je Keković za N1.

Upravo se čita:  Nisu predviđene za hladno vrijeme i padavine: Policajci u ZDK dobili cipele u novembru
Foto: N1

Njegov advokat Hadžibegović pojašanjava da su ranije bile kupoprodaje ove nekretnine, ali i sudski postupci u kojem je, kako je naveo, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučio da i pored promjene vlasništva nad nekretninom Keković ima stanarsko pravo nad ovim stanom koje je naslijedio od roditelja poslije njihove smrti.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo