Bivši radnik poslao poruku direktoru: "Da si Dodikov sin, ne igraj se sa mnom… Donesi mi 130 KM ili ću te rastragati!" | | Bh-index

Bivši radnik poslao poruku direktoru: “Da si Dodikov sin, ne igraj se sa mnom… Donesi mi 130 KM ili ću te rastragati!”

Društvo    Datum: 25.01.2020.    
Autor: Banjaluka.com

Foto: Banjaluka.comPrema navodima iz optužnice, M.G. je 10. septembra 2016. u 20.25 u Novom Gradu, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, sa svog mobilnog telefona poslao prijeteću poruku direktoru fabrike u Bosankom Novom (Novom Gradu).

Protiv M.G. iz Novog Grada Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu zbog sumnje da je, šaljući prijeteće poruke, navodno pokušao iznuditi novac od bivšeg poslodavca.

M.G. je krivična djela počinio u septembru 2016, pokušavajući iznuditi 130 maraka od direktora firme “Fabrike peleta” iz Novog Grada. Prema navodima iz optužnice, M.G. je 10. septembra 2016. u 20.25 u Novom Gradu, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, sa svog mobilnog telefona poslao prijeteću poruku direktoru pomenute fabrike. On je u toj fabrici radio na dnevnicu.

„Čudan si čovječuljak! Sad ti pišem više NE! Da si mi večeras donio 130 KM, ili ću te sutra ujutru dolje pred firmom razbiti”, naveo je, između ostalog, M.G. u sms poruci koju je poslao direktoru.

Dalje piše da je dužan po 20 maraka dvojici muškaraca i da očekuju da mu to veče donese 90 maraka.

“K… me boli da si Dodikov sin, ne igraj se sa mnom ili ujutru ima sve da puca. Ako hoćeš, odnesi sms policiji! Ne mijenja stvar! Zaradio sam to, isplati, nemoj me tjerati da te davim za to” – piše u nastavku poruke, prenosi portal Banjaluka.com.

Očigledno da mu direktor nije donio tražene pare, pa je on novu prijeteću poruku poslao 4 dana kasnije. Poruku je poslao 13. septembra u 17.48, sa svog telefona na direktorov broj.

„Nemam ja vremena! A ti se ne ometaš! Neću ti reći ništa samo nije u redu, čiji si igrač ne znaima me, al’ sa mnom nećeš proći dobro“, napisao je u ovoj poruci.

Dalje navodi kako je jednog muškrca išamarao, a da će direktora “Fabrike peleta” udarati šakama.

„Pitaj Bosketa i Sindraka kako sam ih lupao obojicu! Ti nisi svjestan ko sam ja! Kad mi naiđe vrijeme, pa budalo rastragaću te, to neka ti je jasno“, piše u nastavku poruke.

Međutim, u prijedorskom tužilaštvu tvrde da je M.G. znao da navedeno preduzeće i njihov direktor nemaju dugovanja prema njemu.

“Ove prijeteće poruke izazvale su strah za vlastiti život kod direktora pomenute fabrike” – pojasnili su u Tužilaštvu, prenosi Banjaluka.com.

M.G. sada prijeti zatvorska kazna do pet godina zbog prijetnji i pokušaja iznude.

Više s weba

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja.Možda vas zanima i ovo

Slučaj u Sarajevu: Tvrdi da je imao sve simptome koronavirusa, ali mu nije omogućeno testiranje

Slučaj u Sarajevu: Tvrdi da je imao sve simptome koronavirusa, ali mu nije omogućeno testiranje

Svoje iskustvo Slaven je podijelo i na društvenim mrežama, a brojni komentari bh. građana sa sličnim pričama dokaz su, k
Zaokret u Švedskoj: Uvode nove mjere u borbi sa koronavirusom, imaju više mrtvih od cijele Skandinavije

Zaokret u Švedskoj: Uvode nove mjere u borbi sa koronavirusom, imaju više mrtvih od cijele Skandinavije

Nadležni u Švedskoj krenuli su sa nasumičnim testiranjem građana da bi vidjeli koliko ljudi je zaraženo koronavirusom.
Incident u tuzlanskom karantinu: Neodgovorni studenti obili vrata i dernečili na hodniku

Incident u tuzlanskom karantinu: Neodgovorni studenti obili vrata i dernečili na hodniku

Umjesto da budu smješteni u šatore na graničnim prijelazima, prema riječima Zorana Jovanovića, direktora Kantonalne upra
Doktorica bioloških nauka Anča Baranova: Koronavirus je osuđen na propast

Doktorica bioloških nauka Anča Baranova: Koronavirus je osuđen na propast

Prema njenom mišljenju, pandemija koronavirusa jeste ozbiljan test stabilnosti mnogih državnih zdravstvenih sistema, čij