Subota, 9 prosinca, 2023

Biznismen iz BiH otkrio tajnu: “Dignite platu na 1.400 KM, plus bonusi i niko vam neće otići iz firme”

Autor:Buka.com

Međutim bh. biznismen Aleksandar Ilišević je čak prošle godine otkrio tajnu kako pronaći radnike ali i najvažnije kako ih zadržati.

Preporučeno

Poslodavci potrebu za radnom snagu sve više nadomještaju uvozom radnika iz inostranstva. Situaciju apsurdnom čini činjenica da se to dešava u državi koja ima gotovo 180 hiljada nezaposlenih.

Najizraženije je u sektorima građevinarstva, tekstilne, prerađivačke industrije. Sve teže se pronalazi radna snaga i u ugostiteljstvu i sektoru transporta piše Crna-Hronika.

Međutim bh. biznismen Aleksandar Ilišević je čak prošle godine otkrio tajnu kako pronaći radnike ali i najvažnije kako ih zadržati.

Upravo se čita:  Ko je biznismen koji gradi najvišu zgradu u RS-u: Promijenio je ime i prezime i stekao stotine miliona maraka

“To i slične izjave slušam na skoro sve i jednom poslovnom ručku, sastanku ili okupljanju.Draga gospodo, u Servicepoint na čelo sam došao prije 4 mjeseca, sa 58 sam digao na 90 zaposlenika u roku od 3 mjeseca.

I pitaju me kako.. fino.. čarobni štap i šešir.. pa izvučem ono što mi treba.. A šala na stranu, veoma lako.

Tretiraj radnike kako želiš da tebe tretiraju, digni minimalnu početnu platu na 1.400 KM + beneficije + bonusi, ponudi svim radnicima koji su više od godinu dana zaposleni ugovor za stalno, ponudi bonus od 500 KM za svaku preporuku koju radnici dovedu u naš kolektiv, uvedi šalu i divne međuljudske odnose a riješi se toksičnosti, organizuj druženje, isplati regres u maksimalno mogućem iznosu.

Upravo se čita:  Dobra vijest za putnike: Ryanair uvodi novi let iz Banjaluke

Zapošljavaj osobe sa stavom.. znanje će steći u roku od par dana… Tako malo sitnica i radnici sami dolaze… Eto kako! Još pitanja? – napisao je ovaj uspješni bh. biznismen.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar objavio detaljne informacije: “Na javni poziv za EU pomoć imali smo i prijave mrtvih ljudi, žao mi je što nema dovoljno novca”

Na javni poziv za EU pomoć prijavilo se više od 216.360 domaćinstava u kojima živi 429.066 pojedinaca, a prema...

Možda vas zanima i ovo