Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Četvero djece u Srbiji primljeno u bolnicu

Preporučeno

– Ja se slažem da u školama treba da budu policajci, ali ne mogu oni da zaustave strah, tu su neophodni pedagozi i psiholozi, da se priča – rekla je ministarka Grujičić

Na dječju kliniku za neuropsihijatriju juče je primljeno četvoro djece, jer je dvoje imalo ideju da je trebalo da se ubiju, a dvoje da nekoga treba da ubiju, rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Djeca su osjetila da nešto nije u redu, i roditelji. Ta djeca su zahtijevala da ostanu u bolnici, i zato pozivam sve roditelje, djecu, da ko god da ima problem, okrene broj telefona koji treba. Ja se slažem da u školama treba da budu policajci, ali ne mogu oni da zaustave strah, tu su neophodni pedagozi i psiholozi, da se priča – rekla je ministarka Grujičić za Pink.

Upravo se čita:  Gradski autobus se prepolovio tokom vožnje

Ministarka je navela da život mora da ide dalje, a onda zamolila medije da puste da struka odluči kako će se ići dalje, i kakvi su dalji koraci u rješavanju ovog problema koji nas je sve ostavio zatečene.

Psihijatri će raditi na slučaju dječaka koji je ubio školske drugove i čuvara škole, navodeći da rad sa njim može da traje mjesecima.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

– Nije lako da se sve odmah utvrdi. Neke stvari moraju da potraju – rekla je ona.

Ministarka je pomenula spontana okupljanja ljudi, dodajući da je to dokaz da ljudi moraju da razmjene misli, jer “ekrani” nisu dovoljni.

– Tu je bilo dosta djece bez roditelja… Svi smo osjetili odgovornost. Dani žalosti su prošli, ali hajde da toj djeci počnemo da pričamo o ljepšim stvarima. O sportistima, uspjesima, takmičenjima… Ideja je da se skrenu misli. Ogromna je odgovornost na nastavnicima, učiteljima, zamislite kako je djeci koja će da se vrate u tu školu. Ovo za njih mora da ostane samo jedno ružno iskustvo – priča Grujičić.

Upravo se čita:  Policajac se povrijedio otvarajući vrata na službenom autu, dobit će 5.000 eura

Struka je ta koja može da pomogne, napomenula je ministarka, a to je ovim sada što se dešava, kako kaže, dokazano.

Grujičić je potom pohvalila ekipe Hitne pomoći koje su bile i više nego aktivne kada se desio masakr u Mladenovcu, prenosi Telegraf.

– Zdravstveni sistem odlično funkcioniše kada su ove stvari u pitanju. Da, nekada se čeka, zakazivanje, i drugo nešto, ali otvoriti 6 operacionih sala za 6 sati, to možemo samo mi – navela je Grujičić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo