Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Čović: Moramo graditi BiH po mjeri svih

Autor:Fena

Preporučeno

Podvukao je još jednom kako je suradnja unutar Hrvatskog narodnog sabora strateška.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na XIV. izbornom Saboru HDZ-a BiH podnio je izvješće o svome radu u razdoblju od 2019. do 2023. godine.

Obraćajući se na Saboru, novi stari predsjednik HDZ-a BiH zaključio je da se “moramo okrenuti budućnosti, rasterećeni prošlošću i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred”.

– Moramo graditi BiH po mjeri svih onih koji je vole i žele kao takvu. Koji vide smisao graditi svoju domovinu. Moramo biti dio modernog svijeta, rasterećeni okova prošlosti ali ponosni na vrijeme koje smo prošli u zadnjih tridesetak godina i Domovinskoga rata te braniti dostojanstvo naših branitelja. Trebamo se okrenuti budućnosti i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred sebe, ne prekosutra i, to je smisao ovog izvješća – podvukao je Čović.

Upravo se čita:  Sud BiH prihvatio zahtjev Milorada Dodika

Podsjetio je da je implementiran najveći dio općih izbornih rezultata 2022., izabrano Vijeće ministara i Vlada F BiH te da je ostalo izabrati par županijski vlada za koje je uvjeren da će biti izabrani za mjesec dana, kada je u pitanju Hercegbosanska i Hercegovačko-neretvanska županija te Županija Središnja Bosna.

– Pokušaj prikazivanja rada u četiri godine je težak i sumnjam da bi stalo u tisuću stranica s obzirom da bi, možda, ključne riječi u te protekle 4 godine bile turbulentnost, potpuna nekontrola procesa promjena koje su došle, a prepoznaju se kroz pandemiju koronavirusa i ‘cunami’ kroz recesiju i inflaciju i, na kraju agresiju na Ukrajinu koji su nas vratili unazad 30 -ak godina razaranja- istaknuo je Čović.

Upravo se čita:  Nešić negirao Dan državnosti BiH, pa isprozivao Trojku: Kako bi bilo da mi šetamo Sarajevom 9. januara?

Podsjetio je da su HDZ BiH i sve stranke HNS-a osudili agresiju u Ukrajini.

– Vrlo jasno smo i nedvosmisleno kazali da ćemo pratiti sve ono što radi onaj i kome se želimo vrlo brzi integracijski pridružiti – EU i zbog toga bi naša politika, promišljanje tog dijela sigurnosne i vanjske politike bila politika EU – kazao je Čović.

Podvukao je još jednom kako je suradnja unutar Hrvatskog narodnog sabora strateška.

– To je naše zajedništvo. HNS je očuvao političku poziciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i uvjeren sam da će upravo HNS i dalje biti predvodnik svih pozitivnih političkih procesa u BiH – kazao je Čović.

Dodao je kako će suradnja s partnerima, predstavnicima druga dva naroda u BiH i svih građana iz Federacije BiH, biti mnogo intenzivnija nego što je bila do sada.

Upravo se čita:  Nešić burno reagovao na tvrdnje Heleza: Ako postoje neke paravojske u BiH, to su one kojima prijeti on i time treba da se pozabavi Tužilaštvo BiH

Siguran sam da će biti s punim povjerenjem, vjerodostojna, iskrena, kako smo zapisali u našim dokumentima. Trebamo raditi svaki dan, mnogo više nego dosad, da pokušamo izbrisati sve negativne učinke vlasti u protekle četiri godine“, naglasio je Čović.

Na koncu je izrazio uvjerenje da sve što se radi radi se za dobro svakog žitelja Bosne i Hercegovine.

– Opredijeljeni smo za pojedinca. Želimo štititi svoj narod do kraja. Želimo izgraditi našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Pozivam vas na snagu zajedništva u svim našim institucijama, a osobito kroz Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH – poručio je Čović.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Telemach najavio značajno poskupljenje usluga: Kažu da im rastu troškovi poslovanja. Evo koliko će cijene paketa biti veće od 1. januara

Kompanija Telemach, koja posluje u BiH i regionu, najavila je poskupljenje svojih usluga, i to u značajnoj mjeri. Tako su...

Možda vas zanima i ovo