Subota, 23 rujna, 2023

Cvijanović: Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću nad državom

Autor:Srna

Preporučeno

– Kako god to nazvali, Predsjedništvo nije donijelo nikakvu odluku o prelijetanju američkih bombardera preko BiH, niti je o tome bilo upoznato.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da nema potrebe da Igor Crnadak dokazuje svoj očaj izmišljenim temama, jer ga svi, kako je rekla, “odavno veoma jasno vide.”

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Crnadka da je Predsjedništvo donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću BiH, Cvijanović je odgovorila da Crnadak izmišlja, laže i zaobilazi istinu u širokom luku.

Upravo se čita:  Konaković: Razmišljaju o “potpunoj izolaciji” Dodika, zna se ko će platiti cijenu

– Kako god to nazvali, Predsjedništvo nije donijelo nikakvu odluku o prelijetanju američkih bombardera preko BiH, niti je o tome bilo upoznato. I sljedeći put, prije nego što počne lagati iz očaja, neka barem nešto provjeri, makar ono osnovno – naglasila je Cvijanović.

Upitana da prokomentariše najavu Ambasade SAD u BiH da će dva američka aviona sutra imati nizak prelet iznad nekoliko gradova u BiH u znak, kako su naveli, partnerstva BiH i SAD, Cvijanović je istakla da osuđuje taj čin i smatra ga nepotrebnim i provokativnim.

Upravo se čita:  Stevandić prijeti: Bilo kakav atak na sigurnost Dodika put je u nezavisnost RS

– I nikada na tako nešto ne bih dala saglasnost, ni kao srpski član Predsjedništva, niti u bilo kojem drugom svojstvu – poručila je Cvijanović u izjavi za Srnu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo