Nedjelja, 1 listopada, 2023

Danas zajednička sjednica Vlada RS i FBiH u Banja Luci

Autor:Fena

Preporučeno

Zajednička sjednica entitetskih vlada bit će održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske s početkom u 13 sati

Zajednička sjednica vlada Federacije BiH i Republike Srpske bit će održana danas u Banja Luci.

Na zajedničkoj sjednici bit će razmatrana aktuelna pitanja u vezi sa međusobnom saradnjom, te definisani pravci saradnje u narednom periodu.

Kako je Feni ranije izjavio zamjenik federalnog premijera i ministar za razvoj, poduzetništvo i obrt Vojin Mijatović, na dnevnom redu su brojne teme koje se tiču unapređenja života građana na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Objavljene fotografije: Ovo je arsenal oružja s kojim su teroristi ušli na Kosovo

Ističe da je sjednica dvije entitetske vlade korisna i neophodna praksa koja bi trebala biti uspostavljena i ubuduće jer se time daje novi moment funkcioniranju ove razine vlasti u BiH.

Mijatović je mišljenja da, ukoliko bi se napravio takav način rada, moglo bi se raditi zajednički na stvaranju jedinstvenog ekonomskog prostora u BiH, a onda i na drugim neophodnim zakonodavnim okvirima i reformama koje se podjednako tiču građana oba entiteta.

Upravo se čita:  Oduzeta velika količina novih autodijelova, procjenjuje se da vrijede oko 360.000 KM

Zajednička sjednica entitetskih vlada bit će održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske s početkom u 13 sati, a konferencija za novinare planirana je u 14.30 sati.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Sprema se novi zakon: RS želi proizvoditi oružje i municiju bez državne kontrole?

Okončana je u četvrtak sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je, između ostalog, usvojen Nacrt zakona o proizvodnji...

Možda vas zanima i ovo