Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Detalji stravične nesreće u Lašvi: U Golfu su bili državljani Hrvatske, dvije osobe su izgubile život, a dvije teško povrijeđene

- Smrtno su stradali P. B. (1986) i V. I. (1967), dok su teško povrijeđeni P. A. (1987) i R. M.(1967), kazao nam je Valentić.

Preporučeno

Dvije osobe iz Hrvatske su poginule, a dvije su teško povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u mjestu Lašva kod Zenice.

Kako je došlo do nesreće, odnosno sudara Golfa A3 u kojem su se nalazila četiri državljanina Hrvatske i kamiona, zasad još nije poznato, jer se uzroci nesreće još utvrđuju.

Samir Valentić, portparol MUP-a ZDK-a za Oslobođenje je izjavio da su svi u tom automobilu iz Hrvatske. Dodao je i to da su na vozilu registarske oznake Imotskog, ali da su, kako je saznao od kolega koje su bile na uviđaju, osobe iz automobila bile iz jedne manje općine kod Splita.

Upravo se čita:  Poznat identitet bivšeg policajca koji se danas ubio na Rostovu

 

– Smrtno su stradali P. B. (1986) i V. I. (1967), dok su teško povrijeđeni P. A. (1987) i R. M.(1967), kazao nam je Valentić.

Povrijeđeni su vozilima Hitne pomoći prevezeni u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje su i zadržani.

Na mjestu nesreće intervenisali su i vatrogasci jer je automobil u udesu smrskan, te su sjekli karoseriju kako bi izvukli stradale.

Upravo se čita:  Tragedija u Njemačkoj: Poznati identitet ranika iz BiH koji je preminuo na radnom mjestu

Uviđaj su obavili službenici MUP-a ZDK uz nadzor postupajućeg tužioca, a saobraćajnica je bila satima zatvorena za saobraćaj. Podsjećamo, bile su zatvorene su naplatne kućice Lašva na A1.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo