Subota, 23 rujna, 2023

Dodik kao da će zaplakati: Nema Srbina kojeg neće osuditi u Haagu

Preporučeno

– Nisu imali nikave činjenice u navedenom predmetu, kao ni protiv Vojislava Šešelja i Biljane Plavšić i mnogo čega drugoga.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da “ne postoji Srbin kojeg neće osuditi Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu”, pa tako i bivše zvaničnike Službe državne bezbjednosti Srbije Jovicu Stanišića i Franka Simatovića koji su osuđeni na po 15 godina zatvora.

Upravo se čita:  Slobodan Vasković otkriva šokantne detalje: 'Zbog ovoga Christian Schmidt nije otišao u Banja Luku'

– Njihova presuda apsolutno govori da je dužina trajanja izrečene kazne identična činjenici da nisu imali dokaza i da su tražili vremenski prostor da bi 15 godina kazne bilo isto kao njihov boravak u Hagu. To znači da njih dvojica ne mogu da tuže Tribunal i naplate odštetu, rekao je Dodik.

On je istakao da Hag “odiše silom, arogancijom i nepravdom i da je sve promašeno onim što se htjelo postići Tribunalom”, te da pomirenje na ovim prostorima nije uspostavljeno njegovim presudama.

Upravo se čita:  Milorad Dodik pisao Christianu Schmidtu: Republika Srpska i ja kao predsjednik poštujemo međunarodnu zajednicu

– Još više ima nerazumijevanja, a ubice Srba nisu podvrgnute pravdi. Njihova ranija odluka da vojno i političko rukovodstvo Srba u Srpskoj i Srbiji dovedu u Hag i osude vjerovatno se sada završava. Nisu imali nikave činjenice u navedenom predmetu, kao ni protiv Vojislava Šešelja i Biljane Plavšić i mnogo čega drugoga. Šta je Momčilo Krajišnik uradio, koga je ubio, i radi svega naravno da trpimo, naveo je Dodik.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo