Nedjelja, 1 listopada, 2023

Dodik nakon polaganja zakletve ponovo prijeti: Ukoliko dirnete imovinu RS, predložiću odvajanje

Autor:N1

Preporučeno

“Moja saradnja sa mojim potpredsjednicima će uvijek biti motivisana prema svakom, RS mora da bude tlo za svakog čovjeka koji živi na njenom prostoru. Republika Srpska zaslužuje da pokaže svoje sposobnosti”.

Milorad Dodik, Ćamil Duraković i Davor Pranjć položili su zakletvu u NSRS. Opozicija, SDS, PDP, Za pravdu i red je bojkotovala polaganje zakletve Dodika i Željke Cvijanović.

“Na pitanjima važnim za RS da nas prihvataju kao partnere, a ne da budu podanici i klimoglavci. Većinski narod u RS izabrao je mene za predsjednika, pored 30 kandidata, u atmosferi koja je bila demokratska”.

Nastavit će sa vraćanjem nadležnosti, a Visokog predstavnika i dalje smatra lažnim.

Upravo se čita:  I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

“U atmosferi koja je odavala čisto i demokratsko okruženje, slobodni izbori i slobodna izgovorena riječ, ali dozvoljeno je bilo da svako promoviše svoj program. Ponosan sam na pobjedu i građane koji su glasali za Milorada Dodika. Neke politike koje ćemo provoditi su dio kontinuiteta, neke su nove. One nove su vezane za naše prilagođavanje globalnih procesa”, kazao je Dodik i dodao:

“Morat ćemo da prepakujemo prioritete, radimo na tome da RS brzo reaguje na izazove. Svako kašnjenje može biti katastrofalno. Morat ćemo da uradimo mnogo više nego ranije, mada ne mogu da kažem da nismo radili predano. Davali smo odgovore koji su bili očekivani i potvrdni. Morali smo da zatvaramo prodavnice i radnje, ali nas je muka natjerala i čitav svijet se tako ponašao”.

Upravo se čita:  Elmedin Konaković odgovorio Miloradu Dodiku

“Moja saradnja sa mojim potpredsjednicima će uvijek biti motivisana prema svakom, RS mora da bude tlo za svakog čovjeka koji živi na njenom prostoru. Republika Srpska zaslužuje da pokaže svoje sposobnosti”.

“Naša politika će biti poštivanje Ustava BiH, a ako nećete mi ne priznajemo takvu BiH. Mi kažemo, Ustav BiH je za nas dovoljan okvir, ali sloboda nestaje kada se prekrši Ustav. Ukoliko se bilo ko usudi da zadre u imovinsko-pravne odnose RS bez debate i našeg odraza o tome, napisao je odluku koju ću ja ovdje predložiti o odvajanju Republike Srpske i znam šta govorim u ovom trenutku. Ako neko želi da prihvati lažnog visokog predstavnika, onda želi da živi u lažnim uslovima. Mi ne želimo, mi to nećemo. Kao ne smijemo od Amerikanaca, Evropljana, pustite tu priču. Nudimo vam Ustav, ponašamo se prema Ustavu…”, poručio je Dodik.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Policija o ubistvu Tuzli: Šta se sinoć dogodilo u naselju Miladije?

U tuzlanskom naselju Miladije sinoć se desilo stravično ubistvo u kojem je Emin Mustafić zvani “Pinki” usmrtio Ismara Karahmeta...

Možda vas zanima i ovo