Utorak, 28 studenoga, 2023

Dodik oštro odgovorio Konakoviću: Neka svoje probleme rješava na drugi način

Autor:N1

Preporučeno

“Možda Dodik vraća neke ustupke jer su vidim Komšić i Izetbegović sinhronizovano podržali njegove stavove oko OHR-a”, kazao je Konaković

Verabalni sukob predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika i Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nastavlja se i danas.

Podsjetimo, sinoć je Elmedin Konaković u izjavi za N1 komentarisao navode Milorada Dodika da su se lideri HDZ-a BiH i NiP-a dogovorili u vezi izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Konaković za N1 je kazaio “Dodik usklađeno zvuči sa Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem”.

Upravo se čita:  Novinarka iz RS-a upitala Konakovića i Nikšića da li su došli u Banju Luku da provociraju

“Oni moraju da kažu kakva se to hemija dešava između njih trojice. Možda Dodik vraća neke ustupke jer su vidim Komšić i Izetbegović sinhronizovano podržali njegove stavove oko OHR-a, vidim da su zajedno protiv Schmidta, protiv stranih sudija, da zajedno pričaju o miješanju sudija u pravosuđe u Bosni i Hercegovini, a onda on danas usklađuje svoj politički stav, ne znam iz kojeg razloga, sa onim što bjesumučno pokušava objasniti SDA i DF a zapravo zamajavajući javnosti”, objasnio je Konaković za N1.

Upravo se čita:  Gojko Knežević na čelu Zajedničkog štaba OS BiH

Danas je odmah uslijedila i reakcija Milorada Dodika.

“Konaković bi svoje probleme u Federaciji trebalo da rješava na drugi način, a ne da preko medija vodi polemiku sa mnom. Moj stav o Christianu Schmidtu je poznat odranije jer se radi o neizabranom strancu. To što su ga kao takvog pozivali da im pomogne u formiranju vlasti u Federaciji treba oni da objasne”, napisao je Dodik.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Muž joj na postelji: Esada noseći drva na leđima izdržava svoju porodicu

Uz zvuk motorne pile koja odjekuje u šumi kod Palinovića, Esada Mahmić, žena neumornog duha, svakodnevno se bori kako...

Možda vas zanima i ovo