Utorak, 28 studenoga, 2023

Dodik: Pitanje imovine je riješeno, BiH ima samo granice

Preporučeno

Milorad Dodik tvrdi da BiH ima samo granicu, a nema imovinu na teritoriji.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik istakao je da je pitanje imovine trajno riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH i da to pitanje neće biti razmatrano u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je u retrospektivi protekle sedmice na svom Instagram profilu podsjetio da je na sastanku predstavnika organa vlasti RS i u zajedničkim institucijama s liderima političkih partija vladajuće koalicije okupljenih oko SNSD-a i predstavnika opozicionog SDS-a dogovoreno da sutra u Narodnoj skupštini bude potpisana izjava o imovini kao odgovor na sve veći pritisak na Srpsku.

Upravo se čita:  Lendo oštro reagovao: Osuđujem prijetnje gradonačelnici Sarajeva, FUP mora odmah reagovati

– Izjava koju su ranije potpisali predstavnici partija sa sjedištem u Federaciji BiH je politički ultimatum RS-u i međunarodnoj zajednici – naveo je Dodik.

“BiH ima samo granicu”

Dodik tvrdi da BiH ima samo granicu, a nema imovinu na teritoriji.

– Po Ustavu BiH je sastavljena od dva entiteta, a državnost je na entitetima. Ono što isključivo nije dato BiH, pripada entitetima. Mi ćemo se toga držati i u narednom periodu dogovarati naše akcije – dodao je Dodik, prenosi Srna.

Upravo se čita:  Sastali se Dodik i Vučić: Poznato i o čemu su razgovarali

Dodik je naveo da su u protekloj sedmici održani vrhunski teniski mečevi na turnirnu “Srpska open”, koji je sjajno organizovan.

– Banjaluka i RS pokazale su se kao izuzetno dobar domaćin učesnicima i gostima na ovom najvećem sportskom događaju – dodao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je prisustvovao i prezentaciji planova za nastavak izgradnje Banjskog kompleksa “Slatina”, koji će imati centralni paviljon u kojem će biti ugostiteljski sadržaji, zatim kongresnu salu, vidikovac, hotel s velnes sadržajima i zatvoreni bazen, kao i velike parkove.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Državljanin BiH (67), nastanjen u Offenbachu proglašen je krivim nakon što je optužen da je prenosio drogu za narko...

Možda vas zanima i ovo