Utorak, 28 studenoga, 2023

Dodik poručio: Cjelokupno društvo zajedno mora učiniti više napora u vaspitanju djece

Preporučeno

Dodik je poručio da se autoritet učitelja i nastavnika mora vratiti na nivo drugog roditelja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da roditelji, prosvjetni radnici, institucije i cjelokupno društvo zajedno moraju učiniti više napora u vaspitanju djece da bi dobili zdrave generacije.

“Pozivam roditelje da ulože dodatni napor u vaspitanje djece, da prate šta se dešava na društvenim mrežama i djeci ograniče pristup za sadržaje na internetu koji mogu negativno da utiču na njihov razvoj”, naveo je Dodik.

Upravo se čita:  Zbog dva metra drva, otac šestero djece dobio 18 mjeseci zatvora: “Nisam imao para za pelene i hranu”

Dodik je u retrospektivi protekle sedmice na svom Instagram profilu podsjetio da je, nakon tragedije u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”, održana vanredna sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj je definisan niz mjera koje će biti preduzete radi povećanja bezbjednosti u školama, ali i da se zabrani unošenje mobilnih telefona na nastavu.

“Nije dovoljno samo prisustvo policajca, već ćemo uvesti vanredno i redovno testiranje djece na eventualno konzumiranje opojnih droga i donijećemo rigorozne mjere za one koji ih koriste”, istakao je Dodik.

Upravo se čita:  Uhapšene tri osobe: Žrtvama uzimali novac za ''informacije'' o namještenim mečevima, poslije im iznuđivali još

On je dodao da primat treba dati obrazovnim radnicima i iz zakona izbaciti sve ono što umanjuje njihovu obrazovnu funkciju i što ih stavlja u podređen položaj u pogledu discipline prema onome što djeca čine u školama, prenose Nezavisne

Dodik je poručio da se autoritet učitelja i nastavnika mora vratiti na nivo drugog roditelja.

Predsjednik Srpske podsjetio je da je protekle sedmice razgovarao sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem i da su se saglasili da pitanja koja su razvojnog karaktera u BiH ne bi trebalo da budu uslovljavana i da se o uspjehu može govoriti samo onda kada se dođe u situaciju da niko ne osporava nijedan razvojni projekat.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Opasni pesticid opet otkriven u neretvanskim mandarinama, završile su na tržištu BiH

Novi problemi za proizvođače neretvanskih mandarina, opet je u njima otkriven nedopušteni pesticid klorpirifos. Kako javljaju iz Europske agencije za...

Možda vas zanima i ovo