Srijeda, 29 studenoga, 2023

Dodik u nekarakterističnom stilu: Imam nadu da će se BiH održati, RS je prihvatila Dejton

Ta dejtonska BiH podrazumijeva dva entiteta i tri konstitutivna naroda, Republiku Srpsku sa 49 odsto i Federaciju sa 51 odsto teritorije, rekao je.

Preporučeno

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, sumirao je na svom X nalogu proteklu radnu sedmicu, a ponovo se dotakao političkih dešavanja u našoj zemlji.

Istakao je, po ko zna koji put, kako Republika Srpska prihvata “dejtonsku BiH, a ne nekakvu antidejtonsku”. Zanimljivo je da je lider SNSD-a, umjesto prijetnji otcjepljenjem, danas napisao kako još uvijek ima nade da BiH može biti održiva.

Upravo se čita:  Dodik o Helezovim tvrdnjama i dešavanjima u Banjoj Luci: Ovo i jest 99 posto Srbija

– Republika Srpska je potpisala i prihvata dejtonsku BiH, a ne nekakvu antidejtonsku kakvu pokušavaju da nam nametnu pojedini nedobronamjerni ambasadori.

Ta dejtonska BiH podrazumijeva dva entiteta i tri konstitutivna naroda, Republiku Srpsku sa 49 odsto i Federaciju sa 51 odsto teritorije. Tako je potpisano i još uvijek negdje imam nade da takva BiH može da bude održiva.

Upravo se čita:  Upozorenje prvog čovjeka NATO-a: "Rusija sije razdor u Bosni i Hercegovini"

Na manifestaciji Dani Srpske u Srbiji naglasio sam da su Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji jedan narod, jedna nacija, vjera i identitet i da bez obzira na granice i formalnosti ne smijemo da se odreknemo sebe.

Tokom nedjelje prisustvovao sam osveštanju parohijskog hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Laktašima, kao i osveštanju Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku, napisao je Dodik, prenosi Oslobođenje.ba

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo