Nedjelja, 1 listopada, 2023

Dodikovi ukazi stupaju danas na snagu, kako će reagovati Šmit?

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Miloš Lukić je jučer potpisao odluke o objavljivanju ukaza predsjednika RS Milorada Dodika

Ukazi predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o proglašenju izmjena Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS koji su objavljeni u Službenom glasniku, stupaju danas na snagu.

Podsjetimo, kako smo jučer pisali, vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić koji je potvrdio odluke o objavljivanju ukaza predsjednika RS-a o proglašenju ovih zakona, rekao je da “ne dozvoljava nikakve pritiske na Službeni glasnik i da samo rade svoj posao”.

Upravo se čita:  Ramo Isak i njegova porodica prijavili imovinu vrijednu 18 miliona KM

Lukić je jučer potpisao odluke o objavljivanju ukaza predsjednika RS Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji ovog bh. entiteta.

– Samim ovim činom potpisa je počela procedura objavljivana ukaza predsjednika i samih zaključaka koje je donijela NSRS – rekao je Lukić jučer.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo