Petak, 1 prosinca, 2023

Drama na kruzeru kod Portugala: Državljanin BiH doživio napad, spasilački čamac došao po njega

Preporučeno

Neimenovani državljanin BiH doživio je napad pa je oko 15.30 sati s broda upućen telefonski poziv portugalskoj spasilačkoj službi.

Državljanin Bosne i Hercegovine, u dobi od 29 godina doživio je napad prošle sedmice dok se nalazio na kruzeru udaljenom gotovo 700 kilometara od portugalske obale.

U pomoć je pozvana spasilačka služba, koja ga je evakuisala na kopno u bolnicu, obavijestila je služba za spašavanje Marinha Portuguesa.

Upravo se čita:  Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Kruzer Mein Schiff 3 pod malteškom zastavom plovio je u petak 14. aprila, poslijepodne Atlantskim oceanom i bio udaljen 691 kilometar od južnog portugalskog rta Cabo Sao Vicente.

Neimenovani državljanin BiH doživio je napad pa je oko 15.30 sati s broda upućen telefonski poziv portugalskoj spasilačkoj službi.

Nije poznato o kakvom se napadu radilo, no zaključeno je da nije bio hitan slučaj, piše Index.hr.

Upravo se čita:  U restoranu u Njemačkoj zaposlio ženu iz Bosne i Hercegovine na crno: Prijeti mu 10 godina zatvora i do 500.000 eura kazne

Zbog toga je sljedeći dan, u subotu 15. aprila, u koordinaciji s lučkom kapetanijom gradića Cascaisa poslan spasilački čamac prema kruzeru.

Mladić je prevezen u lokalnu bolnicu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo