Utorak, 5 prosinca, 2023

Drama u BiH: Otac Smail sa sinovima sjekirom, šipkama i bombom nasrnuo na trojac na traktoru

Preporučeno

Prema navodima optužnice, prvi je izašao na put Smail noseći u ruci željeznu šipku kako bi presreo traktor, a potom kada ga je zaustavio, iznenada bez ikakvog povoda i razloga, šipkom je udario M. Č. u predjelu desne ruke i desne noge.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Smaila G. (67) i njegovih sinova Bekira (35) i Hasana (23), zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, dok Hasana terete i za oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Visokom, pišu Nezavisne novine.

Terete ih da su zajedno 09. oktobra 2022. godine, oko 13 časova u mjestu Gornja Zimča u Visokom sukobili s M.Č. M. Č. i A. K., dok su traktorom lokalnim putem prolazili pored njihove kuće, a sve zbog ranijih nesuglasica.

Upravo se čita:  Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Prema navodima optužnice, prvi je izašao na put Smail noseći u ruci željeznu šipku kako bi presreo traktor, a potom kada ga je zaustavio, iznenada bez ikakvog povoda i razloga, šipkom je udario M. Č. u predjelu desne ruke i desne noge.

Nakon toga su do njega dotrčali njegovi sinovi Hasan, držeći sjekiru u ruci i Bekir, držeći u ruci metalnu cijev.

Pri tome su im sva trojica počeli psovati i prijetiti.

“Hasan je bacio sjekiru prema M.Č. koja ga je pogodila u koljeno, da bi potom, na M.Č. fizički nasrnuo i Bekir. Kada ga je pokušao udariti metalnom cijevi u čemu nije uspio jer se M.Č. izmakao, Hasan se trčećim korakom vratio u kuću i iznio ručnu bombu a potom u povratku zatražio od Smaila i Bekira da se odmaknu kako bi bacio bombu”, navodi se u optužnici.

Upravo se čita:  Poznati novi detalji užasa koji je potresao BiH: Mladić koji se sumnjiči da je ubio pa onda zapalio majku ima 18 godina

Kako se navodi, zaprijetio je istovremeno M.Č. i M.Č. da će ih ubiti bombom a potom, u namjeri da ošteti traktor, sjekirom je počeo udarati po motoru traktora.

Nakon toga je uzeo motornu pilu i sa njom kao i sa sjekirom koju su iznijeli iz kuće isjekao je svih šest guma na traktoru i njegovoj prikolici, zbog čega su se A.K. i M. Č. dali u bijeg, strahujući za svoj život, dok je M.Č. ostao na traktoru”, navodi se u optužnici.

Upravo se čita:  Radnik poginuo prilikom dizanja tereta na osmi sprat, uhapšen poslodavac

“Hasan je nastavio prijetiti M.Č. da će mu silovati curicu , bacivši pri tome prema njemu i sjekiru koja ga nije pogodila a zatim i lopatu prema A. K. koja ga je pogodila u desnu ruku”, stoji u optužnici.

Hasana terete i da je 10. oktobra 2022. godine, dok se nalazio u Policijskoj stanici Visoko, radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prisustvu policijskih službenika više puta ponovio M.Č. da će ga ubiti i silovati mu kćerku.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo