Utorak, 5 prosinca, 2023

Emotivna poruka majke dječaka spašenog od utapanja kod Mostara: Ima nade dok je ovakve omladine

Preporučeno

Istakla je da je njen sin dobar plivač ali da je snaga vode bila prejaka.

Majka dječaka, kojeg su jučer od utapanja u rijeci Bunici kod Mostara spasila dvojica mladića, oglasila se emotivnom porukom u kojoj se zahvalila mladićima koji su spasili njenog sina.

– Život piše čudne priče, ali dok imamo omladinu koja je spremna da pomogne drugom u nevolji, ima nade u svijetlu budućnost, rekla je majka dječaka.

Upravo se čita:  Najavljen obilan snijeg i obilna kiša: Pred nama su turbulentne vremenske (ne)prilike

Istakla je da je njen sin dobar plivač ali da je snaga vode bila prejaka.

– Dječak koji je jučer spašen je naš sin, Harun. Naš Harun je dobar plivač, trenirao je plivanje, ali snaga vode je bila velika, vukla ga je, nije mu dozvoljavala da izađe. Na svu sreću, momci su ga izvukli, kazala je ona.

Upravo se čita:  Danas je za 20-ak stepeni hladnije nego jučer: Evo kakvi će biti dani pred nama

Kontaktirala je, kako kaže, majku jednog od mladića koji je spasio njenog sina ali se, uprkos tome, željela javno zahvaliti mladićima na ovom ljudskom činu.

– Niko ne zna gdje ga šta čeka i kako je nekada samo trenutak dovoljan da nam život promijeni iz temelja. Hvala Bogu i hvala momcima koji su pomogli, sve se dobro završilo, bez ikakvih problema, zaključila je.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo