Nedjelja, 1 listopada, 2023

Enis Bešlagić: Zbog Naše male klinike sam dao otkaz, danas nemam ni marku od repriza

Preporučeno

Bešlagiću je uloga Šemse bila jedna od prvih u karijeri, a da bi glumio u popularnoj seriji čak je i dao otkaz na prethodnom angažmanu.

Glumac Enis Bešlagić publici je najpoznatiji po ulozi u seriji Naša mala klinika u kojoj je glumio portira Šemsu, a Enis je nedavno progovorio u intervjuu za bosanske medije o ulozi koja ga je proslavila.

Serija se emitirala od 2004. do 2007. godine, a zbog velikog uspjeha i popularnosti koju je doživjela reprize serije i danas se rado gledaju. Ipak, Bešlagić kaže da od tih repriziranja nema nikakve financijske koristi.

“Nažalost, ja ni od jedne reprize serije Naša mala klinika, od njene prodaje nemam ništa, nijednu marku. Sva prava ima njen autor Branko Đurić Đuro. Hvala Bogu da danas imam svoju publiku od koje mogu živjeti i koja je nekako izgrađena zajedno sa mnom i jako sam sretan zbog toga”, kazao je glumac u intervjuu za Slobodnu Bosnu.

Dao otkaz da bi glumio u Našoj maloj klinici

Bešlagiću je uloga Šemse bila jedna od prvih u karijeri, a da bi glumio u popularnoj seriji čak je i dao otkaz na prethodnom angažmanu.

“I da sam igrao bilo koju drugu ulogu u Našoj maloj klinici mislim da bih opet ostavio veliki trag. Jednostavno, vrijeme mi je odgovaralo, bio sam zaigran, završio glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, željan posla u Bosni i Hercegovini. Bio sam član Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, a oni me nisu htjeli pustiti da snimam seriju. Pa sam odlučio dati otkaz”, rekao je.

“I tada sam kao prvi i jedini glumac u povijesti našeg teatra, dao otkaz u kazalištu zbog snimanja serije, i rekao da se nekom drugom napravi mjesto da ga ja ne zauzimam. To mnogi nisu napravili, nego su koristili plaću iz budžeta, a sa strane su snimali puno, tezgarili i dodatno zarađivali. Ja to nisam radio, hvala Bogu, i na to sam jako ponosan”, dodao je.

“I onda sam završio ‘na ledu’. A kada si ‘na ledu’ postoji velika mogućnost da ‘prokližeš’. Ipak sam ‘stao na noge’. A što se tiče uloge Bosanca-portira u Našoj maloj klinici, na kraju sam ispao najpametniji od svih tamo ‘doktora’ i ‘ravnateljica’, koji su se hvalili tim ‘titulama'”, zaključio je Bešlagić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Enis Bešlagić?? (@beslagicenis_jedini_pravi)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo