Utorak, 28 studenoga, 2023

Epilog pojačanja mjera u KS: Isključeno 12 pijanih i osam vozača bez dozvole

Autor:Srna

Preporučeno

Berberović, koji je upravljao vozilom pod uticajem alkohola i nije imao položen vozački ispit, predat je sinoć u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja 12 pijanih vozača i otkrila osam koji su upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Prema podacima Kantonalnog MUP-a jučer je jedan kontrolisani vozač imao zabranu upravljanja motornim vozilima, jedan je vozio neregistrovani automobil, a trojica neispravna vozila.

Upravo se čita:  Sladić upozorio: Dobro se utoplimo prije polaska na posao!

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedna djevojka poginula, a dvije teško povrijeđene, održan je sastanak policijskih čelnika u Kantonu Sarajevo na kojem je zatraženo od svih uprava policije da pojačaju saobraćajne kontrole, a da će im na ispomoć biti stavljene i policijske snage Federalne uprave policije.

Zatraženo je da se po hitnom postupku započene izrada novog Zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Upravo se čita:  Očajna Sarajka podijelila neugodno iskustvo: Na poziv da je pacijent imao moždani, dolaze medicinari i daju dijagnogu upale pluća

Armin Berberović (27) naletio je u petak uvečer automobilom na tri djevojke na pješačkom prelazu na Marijin Dvoru. Tom prilikom je jedna djevojka preminula, a dvije su teško povrijeđene.

Berberović, koji je upravljao vozilom pod uticajem alkohola i nije imao položen vozački ispit, predat je sinoć u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Građani će se večeras okupiti na mjestu stradanja 25-godišnje doktorice i njenih prijateljica, a očekuje se i sjednica Vlade Kantona Sarajevo.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Muž joj na postelji: Esada noseći drva na leđima izdržava svoju porodicu

Uz zvuk motorne pile koja odjekuje u šumi kod Palinovića, Esada Mahmić, žena neumornog duha, svakodnevno se bori kako...

Možda vas zanima i ovo