Petak, 1 prosinca, 2023

Filmska pljačka u Mostaru: Naoružani automatskim puškama, presreli zaštitare i oteli novac

Preporučeno

Iz Lade su izašle dvije maskirane osobe naoružane automatskim puškama, te im naredile da predaju novac.

Maskirane osobe, naoružane automatskim, puškama presrele su zaštitarsko vozilo na Bišću Polju kraj Mostara te otele novac.

Pljačka se, kako je saopćeno iz MUP-a HNK-a odigraja jučer oko 10 sati.

Kako se navodi u policijskom saopćenju, PU Mostar je u četvtrak oko 10.40 sati obaviještena da je nad uposlenicima Delta security izvršeno razbojništvo dok su se kretali na Bišću Polju.

Upravo se čita:  Preminuo Mujo Kantić, direktor "Kantić touristika"

Odmah su na lice mjesta izašli službenici policije koji su na makadamskom putu između trgovine Lignu i TC FIS zatekli zaštitare. Zaštitari su, navodi policija, izjavili da su se kretali makadamskim putem prema trgovini Lignum a iz pravca te trgovine, prema njima je došla Lada Niva koja ih je udarila u branik njihovog vozila. Iz Lade su potom izašle dvije maskirane osobe naoružane automatskim puškama, te im naredile da predaju novac.

Upravo se čita:  Akcija "Teretnjaka" uspjela: Prikupljanja pomoći za vozača kamiona

‘‘U tom trenutku, prilazi im još jedno vozilo iz kojeg izlaze dvije maskirane osobe s automatskim puškama koji im uzimaju novac i službene stvari i udaljavaju se u nepoznatom pravcu‘‘, navedeno je u policijskom izvještaju.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o velikoj količini novca koji je prikupljen iz tri tržna centra, no iz policije ističu da se još utvrđuje koliko je novca tačno odneseno.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo