Subota, 9 prosinca, 2023

Granična policija BiH o poderanoj državnoj zastavi na Graničnom prijelazu Doljani: Prije je sve bilo besprijekorno, sada je to u nadležnosti UIO

Autor:Faktor.ba

- Granična policija šta može uraditi to je sačiniti službenu zabilješku i dostaviti njima. To je sve u našoj moći. Dok smo mi održavali, mijenjali zastave, inventar i ostale tehničke stvari na graničnim prijelazima, sve je bilo besprijekorno.

Preporučeno

Redakciji Faktora jedan od čitalaca je posalo fotografiju na kojoj se nalazi poderana zastava Bosne i Hercegovine na Graničnom prijelazu Doljani. Više informacija potražili smo u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine.

– Prolazeći preko graničnog prijelaza Doljani jučer, primijetili smo da je zastava Bosne i Hercegovine potpuno poderana. Hiljade ljudi tu prolaze dnevno i nije nimalo lijepo vidjeti taj prizor – naveo je čitalac.

U Operativnom centru Granične policije su nam kazali kako je mijenjanje zastava zadatak Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine. Preciznije podatke su nam dali u jedinici Granične policije Doljani gdje smo za početak našem sagovorniku kazali kako su nam čitaoci javili uz priloženu fotografiju da se na Doljanima nalazi poderana državna zastava na jarbolu.

Upravo se čita:  Uhapšeni advokat predat Tužilaštvu, našli mu četiri pištolja i više od 400 metaka

– Uz dužno poštovanje, mi ne znamo to, vi da nam kažete. Mi smo sve to stavili na papir i poslali carini, ona je na svim graničnim prijelazima uradila zamjenu zastava. Na jednom je graničnom prijelazu bila zastava, ne mogu reći poderana, već zastava koja je malo oštećena. Ovdje svaki dan vjetar, bura dere i ta zastava ne može možda deset dana izdržati. Na Bijači je promijenjena zastava, na graničnom prijelazu Zvirići također, na svim prijelazima. Provjerit ću da li je to učinjeno i na Doljanima – kazao nam je pripadnik Granične policije u Jedini Doljani koja se nalazi na Bijači.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za penzionere: Najavljeno novo povećanje penzija u FBiH

Nakon provjere, kazao nam je kako je zastava promijenjena.

– Građani treba da znaju kako je održavanje graničnih prijelaza u nadležnosti Uprave za indirektno oporezivanje. Granična policija šta može uraditi to je sačiniti službenu zabilješku i dostaviti njima. To je sve u našoj moći. Dok smo mi održavali, mijenjali zastave, inventar i ostale tehničke stvari na graničnim prijelazima, sve je bilo besprijekorno. Ako ima poderana zastava, Granična policija svaki put dostavi zabilješku i sliku Upravi za indirektno oporezivanje BiH. Znači, svaki put imamo službenu zabilješku i sa Doljana – kazano nam je.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo