Subota, 9 prosinca, 2023

Hapšenje u BiH zbog falsifikovanih vozačkih dozvola: Među uhapšenima i službenica Policijske uprave

Uhapšeni se sumnjiče da su u periodu od 2019. godine do danas, na osnovu falsifikovane dokumentacije, izdavali vozačke dozvole osobama na području općine Osmaci.

Preporučeno

Tri osobe, od kojih je jedna uposlenica Policijske uprave, uhapšene su na području Zvornika u sklopu akcije koju Uprava krim-policije MUP RS-a provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela u vezi s izdavanjem falsifikovanih vozačkih dozvola.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS-a, uhapšeni su službenica G. S., te S. S. i M. M., a terete se za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, primanje mita, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, te navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Upravo se čita:  Preminuo Mujo Kantić, direktor "Kantić touristika"

Pod nadzorom entitetskog Javnog tužilaštva, u toku su pretresi na više lokacija u Zvorniku.

Uhapšeni se sumnjiče da su u periodu od 2019. godine do danas, na osnovu falsifikovane dokumentacije, izdavali vozačke dozvole osobama na području općine Osmaci.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti sprovedena u prostorije Tužilaštva.

– S obzirom da je G. S. državni službenik Policijske uprave Zvornik, ista će biti suspendovana i protiv nje biti podnesena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka – naveli su iz MUP-a RS-a.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo