Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Helez: Ne mogu da shvatim da neko ide u džamiju, a da je opterećen krađom i korupcijom

- U Banju Luku mogu dovesti 50.000-100.000 ljudi. Dodik bi to jedva dočekao. On ne smije praviti veće incidente jer bi RS nestala. Secesija bi završila tragično.

Preporučeno

Zukan Helez, ministar odbrane BiH bio je večerašnji gost “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem” na Face TV.

– Dodik se krevelji po šatorima. Najpoznatije ličnosti ispod šatora su buzdovan Dodik i Zmaj od Šipova. Konobarima je za Dodika vrh, on ne izlazi ispod šatora. On je pri kraju, politički. Dogovarao je bijeg iz BiH, to je tačno. Bilo je govora o tome ko će ga naslijediti kad on ode.

Dodik i SNSD na narednim izborima će proći gore od SDA. Ovo im je zadnja vlast. Za dvije-tri godine niko živ neće spominjati Dodika niti će se znati ko je. Bosna će opstati. U RS živi oko 700.000-800.000 ljudi. Opštine su puste.

Upravo se čita:  Upozorenje prvog čovjeka NATO-a: "Rusija sije razdor u Bosni i Hercegovini"

U Banju Luku mogu dovesti 50.000-100.000 ljudi. Dodik bi to jedva dočekao. On ne smije praviti veće incidente jer bi RS nestala. Secesija bi završila tragično. O Dodiku je upoznat cijeli svijet i pomno pratimo šta se dešava. On je miš – rekao je Helez i nastavio:

– Bisera Turković je predložila izmjene odluke o integracijama u NATO, a podržali su ministri iz SDA. Tom odlukom je nastala Komisija za saradnju sa NATO-om, umjesto dotadašnje Komisije za saradnju koja je bila garant da ćemo postati članica. To su izdajnici BiH, nisu nikakve patriote. SDA je dogovorila izgradnju muzeja HVO-a, to je druga izdaja. Prodali su i naoružanje iz kasarne u Bihaću. Selmo Cikotić je u tome učestvovao.

Upravo se čita:  Milorad Dodik odgovorio da li dolazi na sud 6. decembra: Žele eliminisati mene i još neke ljude

Prilikom posjete, papa mi je rekao da više cijeni nevjernika nego lažnog vjernika. BiH je puna lažnih vjernika. Ne mogu da shvatim da neko ide u džamiju a da je opterećen krađom, kriminalom i korupcijom. Omladina jedne stranke ode petkom na džumu, a navečer su u restoranima i kafanama mrtvi pijani. Volio bih da je reis stao iza onih što su drva “ukrali”, iza onih koji su branili ovu državu. Nije progovorio za njih nego za Fadila Novalića.

Upravo se čita:  Mehmedović napušta SDA? Najavio osnivanje nove stranke i otkrio dio naziva

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo