Subota, 10 lipnja, 2023

Hit komentar Velida Spahe o sudijama u Premijer ligi BiH, žestoko ih je kritikovao: Oni su bitan faktor u krojenju rezultata

Nemojte propustiti

Spaho je na poseban način “nahvalio” arbitre u najjačem rangu bh. fudbala

Premijer liga Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23. bliži se kraju, a umjesto lijepih pogodaka, atraktivnih poteza i sjajnih derbija, u centar pažnje sve više dolaze arbitri susreta najjačeg fudbalskog takmičenja u zemlji.

27. kolo obilježile su brojne, u najmanju ruku, skandalozne odluke arbitara na mečevima širom zemlje, a tako je sportski novinar BHRT-a Velid Spaho napravio zanimljivu najavu kola koje je ispred nas.

Upravo se čita:  Džeko: Ovo mi je prvo finale Lige prvaka, a vjerovatno i zadnje

Spaho je na poseban način “nahvalio” arbitre u najjačem rangu bh. fudbala, a rekao je kako oni vode glavnu riječ u krojenju rezultata, te da ne bi bilo pošteno da ih se ne pomene u najavi.

“Na telopu možete vidjeti i sudije za mečeve naredna kola. Uz svesrdnu saradnju i pomoć Komiteta za sudije i suđenje N/FS BiH, arbitri su ti koji vode glavnu riječ, te su dijeljenjem pravde postali bitniji faktor od samih nogometaša u kreiranju rezultata zato ne bi bilo pošteno da ih zaobiđemo u najavi sljedećeg kola”, rekao je Spaho.

Upravo se čita:  Supruga bh. reprezentativca primila islam, odabrala i novo ime

Pročitajte još

Izdvajamo

U dijelovima BiH kritično: Voda prodrla u stambene objekte, bujica nosi automobil

Kiša i dalje pada tako da je pred stanovnicima besana noć. Kako javljaju mještani u Sapni u dijelu ove općine...

Možda vas zanima i ovo