Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Hrvat ošamario maloljetnu kćerku koja je krala: Ona na slobodu, njega uhapsili

Preporučeno

Sud ga je nepravomoćno osudio na deset dana zatvora i zaštitnu mjeru zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja maloljetne kćerke

Četrdesetogodišnji Slavonac osuđen je zbog šamaranja maloljetne kćeri uhvaćene u krađi. Prekršajnim nalogom proglašen je krivim jer je 7. aprila ove godine, unutar trgovačkog centra u jednom slavonskom gradu, pri preuzimanju 15-godišnje kćeri od policajaca, revoltiran što je zatečena u krađi, ošamario kćer.

Upravo se čita:  Majka otkrila šta se dešava na dan Vanjina (14) nestanka: ‘Kamere pokazuju da je skrenula s uobičajene rute’

To su vidjeli policajci pa je on odmah uhapšen.

Sud ga je nepravomoćno osudio na deset dana zatvora i zaštitnu mjeru zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja maloljetne kćerke na udaljenosti manjoj od 200 metara, u trajanju od tri mjeseca. Određena mu je uslovna zatvorska kazna na rok od godine dana, a kako je prenoćio u pritvoru, računaju mu se dva zatvorska dana manje. Morat će platiti i troškove postupka u iznosu od 40 eura, piše Glas Slavonije.

Upravo se čita:  Ovo je Vezira koja se u porodičnoj kući ugušila od dima iz peći na pelet

Kazna i navedeni rok kušnje čine se dovoljno dugim da 40-godišnji otac dobro promisli o svojem postupku i nasliju kao neprihvatljivom načinu rješavanja problema.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Tajna imovine bivšeg sarajevskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića

Nekadašnji prvi čovjek sarajevske Općine Stari Grad počeo je ulagati u nekretnine u BiH i Hrvatskoj nakon što je...

Možda vas zanima i ovo