Petak, 1 prosinca, 2023

I Denis Zvizdić odbrusio Sanji Vlaisavljević: Presuđeni ratni zločinac, ostaje ratni zločinac!

Preporučeno

Ministrica Vlaisavljević je izjavila i da “to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu”.

Izjava Sanje Vlaisavljević, federalne ministrice za kulturu i sport, o ratnim zločincima i rehabilitaciji izazvala je buru reakcija. Među onima koji se oglasio nakon njenog gostovanja na N1, gdje između ostalog, izjavila i to da ratne zločince treba rehabilitovati, je i Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Paralmenta BiH.

Upravo se čita:  Dodik ljut na Krišto jer ministri iz RS nisu bili pozvani na sastanak sa Stoltenbergom

“Genocid, ratni zločin i zločin protiv čovječnosi ne zastarijevaju. Presuđeni ratni zločinac ostaje ratni zločinac i poslije odležane kazne. I bez rehabilitacije za počinjene zločine jer je riječ o masovnim ubicama opasnim po društvo koji bi sve ponovili kada bi im se ukazala prilika”, poručio je Zvizdić putem svog Twiiter naloga.

Vlaisavljević je, podsjećamo, izjavila i da “to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu”.

Upravo se čita:  Zukan Helez otkrio lokacije navodnih kampova za obuku u RS

Na izjave ministrice za kulturu i sport već su, kako smo o i objavili, reagovali iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i i udruženja žrtava 16. april Ahmići, koji su zatražili da se premijer Nermin Nikšić ogradi od njenih istupa, ali i Emir Hadžihafizbegović koji je najavio podnošenje ostavke na mjesto člana upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo te podnošenje prijave protiv Vlaisavljević jer je, kako je naveo, njena izjava za policijsko privođenje i saslušanje.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo